r
Nosalty Logó

Medvehagymás-kolbászos kelt tészta Edától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Giovanna
Medvehagymás-kolbászos kelt tészta Edától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1868 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7472 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 331 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    97.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1201.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 1868 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    161.2 g

Zsír

  • Összesen
    388.7 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    165 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4805 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    409 mg
  • Kálcium
    931 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1717 mg
  • Nátrium
    1423 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    812.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2357 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    78 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    747 micro
  • Kolin:
    731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1527 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1161 micro
Összesen 7472 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk 2,5 dl szobahőmérsékletű tejben, amelyben előzetesen elkevertük a kiskanál cukrot.
  2. A lisztet összekeverjük a sóval (mi sósan szeretjük, így mehet bele bőségesen), majd hozzáöntjük az olajat, az élesztős tejet,a maradék 2,5 dl tejet, és homogén tésztává dagasztjuk.
  3. A tésztát 4 cipóra osztjuk, letakarva 30 percig pihentetjük.
  4. Közben elkészítjük a tölteléket. A25 dkg margarint elfelezzük, az egyik felét kikeverjük az apróra vágott medvehagymával és másfél tojássárgájával (+só, bors), a másik felét az apróra vágott kolbásszal (+ só, bors).
  5. A megkelt cipókat egyesével vékonyra nyújtjuk, megkenjük a töltelékek egyikével, majd felcsavarjuk rúd formában. Két kolbászos, két medvehagymás rudat kapunk.
  6. A sütőt 180-200 fokra előmelegítjük, légkeveréses funkción.
  7. A rudakat háromszög formában felszeleteljük, és egymástól megfelelő távolságra lerakjuk (a sütőben is tovább kel még, terebélyesedni fog).
  8. A tetejüket a maradék tojásfehérjékkel (amelybe egy egész tojást is beleütünk) megkenjük, esetleg még sózzuk, és 30 alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3030
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 22.

Ajánló

Reggelire egy pohár tej/kakaó mellé, uzsonnára, vacsorára, egy tartalmas raguleves mellé is kiváló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás-kolbászos kelt tészta Edától
Giovanna 46 recept

Barátnőm, Eda a kelt tészták szakértője. Csajos estékre előszeretettel követelem tőle a mellékelt "fornetti" pizzás változatát, mert az a nagy kedvencem. A tészta óriási előnye, hogy gyakorlatilag bármivel tölthető, akár csak simán vajjal, sajtos vajkrémmel, zöldfűszeres vajkrémmel vagy házi pizzakrémmel. Puha, illatos, sokáig elálló, nem kiszáradó pogácsaféleséget kapunk, amelynek persze esélye nincs kiszáradni, mert pillanatok alatt elfogy. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...