Medvehagymás-kolbászos kelt tészta Edától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Giovanna
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
125g tej70 kcal
-
13g élesztő13 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor1 kcal
A töltelékhez
Összesen
1868
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
500g tej280 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
A töltelékhez
Összesen
7472
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
44.5g finomliszt162 kcal
-
22.2g tej12 kcal
-
2.2g élesztő2 kcal
-
5.7g napraforgó olaj50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
A töltelékhez
Összesen
331
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 40.3 g
Zsír
-
Összesen 97.2 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1201.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 233 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 429 mg
-
Nátrium 356 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 203.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 92.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 589 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 183 mg
-
Retinol - A vitamin: 557 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 382 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 290 micro
Összesen
1868
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 161.2 g
Zsír
-
Összesen 388.7 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 165 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 115 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4805 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 409 mg
-
Kálcium 931 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 283 mg
-
Foszfor 1717 mg
-
Nátrium 1423 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 812.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 370.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2357 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 78 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 244 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 747 micro
-
Kolin: 731 mg
-
Retinol - A vitamin: 2230 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1527 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1161 micro
Összesen
7472
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
331
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 kg finomliszt
-
5 dl tej
-
5 dkg élesztő
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
0.3 teáskanál cukor
A töltelékhez
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt felfuttatjuk 2,5 dl szobahőmérsékletű tejben, amelyben előzetesen elkevertük a kiskanál cukrot.
- A lisztet összekeverjük a sóval (mi sósan szeretjük, így mehet bele bőségesen), majd hozzáöntjük az olajat, az élesztős tejet,a maradék 2,5 dl tejet, és homogén tésztává dagasztjuk.
- A tésztát 4 cipóra osztjuk, letakarva 30 percig pihentetjük.
- Közben elkészítjük a tölteléket. A25 dkg margarint elfelezzük, az egyik felét kikeverjük az apróra vágott medvehagymával és másfél tojássárgájával (+só, bors), a másik felét az apróra vágott kolbásszal (+ só, bors).
- A megkelt cipókat egyesével vékonyra nyújtjuk, megkenjük a töltelékek egyikével, majd felcsavarjuk rúd formában. Két kolbászos, két medvehagymás rudat kapunk.
- A sütőt 180-200 fokra előmelegítjük, légkeveréses funkción.
- A rudakat háromszög formában felszeleteljük, és egymástól megfelelő távolságra lerakjuk (a sütőben is tovább kel még, terebélyesedni fog).
- A tetejüket a maradék tojásfehérjékkel (amelybe egy egész tojást is beleütünk) megkenjük, esetleg még sózzuk, és 30 alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x20
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3030
- Feltöltés dátuma: 2013. április 22.
Ajánló
Reggelire egy pohár tej/kakaó mellé, uzsonnára, vacsorára, egy tartalmas raguleves mellé is kiváló.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Giovanna
46 recept
Barátnőm, Eda a kelt tészták szakértője. Csajos estékre előszeretettel követelem tőle a mellékelt "fornetti" pizzás változatát, mert az a nagy kedvencem. A tészta óriási előnye, hogy gyakorlatilag bármivel tölthető, akár csak simán vajjal, sajtos vajkrémmel, zöldfűszeres vajkrémmel vagy házi pizzakrémmel. Puha, illatos, sokáig elálló, nem kiszáradó pogácsaféleséget kapunk, amelynek persze esélye nincs kiszáradni, mert pillanatok alatt elfogy. :)