r
Nosalty Logó

Mediterrán húsgombóc bulgurral

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Dr. Nicole
Mediterrán húsgombóc bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 468 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2342 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1171.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    286 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    2185 micro
  • β-crypt
    387 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    827 micro
Összesen 468 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.2 g

Zsír

  • Összesen
    77.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5855.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    687 mg
  • Foszfor
    2470 mg
  • Nátrium
    2150 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1430.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1125 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    639 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    802 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    584 micro
  • β-karotin
    10925 micro
  • β-crypt
    1933 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    4137 micro
Összesen 2342 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    528 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    621 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat meghámozzuk és kockákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, negyedeljük. A paprikát szintén megmossuk, kicsumázzuk és kisebb csíkokra vágjuk (ízlés dolga mekkora).
  2. A hagymát fél ek kacsazsíron (bármilyen zsír, olaj megfelelő lehet) megsütjük. A fokhagymát belenyomjuk, összesütjük picit és lehúzzuk a tűzről.
  3. A darált húst kiöntjük egy tálba, hozzátesszük az imént készített hagymák felét, 1 tojást, az apróra vágott petrezselymet, sót, borsot, őrölt paprikát és zabpelyhet. Jól összegyúrjuk, gombócokat formázunk belőle és félretesszük.
  4. A maradék hagymás egyveleghez hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát, kissé megsütjük, felöntjük kb. 1,2 dl vízzel és beledobjuk a leveskockát. Nagyjából 5-6 percig főzzük, majd jöhet a paradicsom, só, bors és oregánó. 15 percig pároljuk.
  5. 10-15 perc párolás után beletesszük a gombócokat és a zellert, majd fedő alatt készre főzzük.
  6. Eközben a maradék 0,5 ek zsíron megpirítjuk a bulgurt (ízlés szerint ki mennyire szereti), majd felengedjük dupla mennyiségű vízzel és fedő alatt puhára főzzük.
  7. Ha minden kész, melegen tálaljuk és jó étvággyal megesszük!
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2504
  • Feltöltés dátuma: 2024. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mediterrán húsgombóc bulgurral
Dr. Nicole 35 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...