r
Nosalty Logó

Mediterrán húsgombóc bulgurral

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Dr. Nicole
Mediterrán húsgombóc bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 468 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2342 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1171.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    286 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    2185 micro
  • β-crypt
    387 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    827 micro
Összesen 468 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.2 g

Zsír

  • Összesen
    77.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5855.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    687 mg
  • Foszfor
    2470 mg
  • Nátrium
    2150 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1430.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1125 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    639 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    802 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    584 micro
  • β-karotin
    10925 micro
  • β-crypt
    1933 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    4137 micro
Összesen 2342 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    528 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    621 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat meghámozzuk és kockákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, negyedeljük. A paprikát szintén megmossuk, kicsumázzuk és kisebb csíkokra vágjuk (ízlés dolga mekkora).
  2. A hagymát fél ek kacsazsíron (bármilyen zsír, olaj megfelelő lehet) megsütjük. A fokhagymát belenyomjuk, összesütjük picit és lehúzzuk a tűzről.
  3. A darált húst kiöntjük egy tálba, hozzátesszük az imént készített hagymák felét, 1 tojást, az apróra vágott petrezselymet, sót, borsot, őrölt paprikát és zabpelyhet. Jól összegyúrjuk, gombócokat formázunk belőle és félretesszük.
  4. A maradék hagymás egyveleghez hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát, kissé megsütjük, felöntjük kb. 1,2 dl vízzel és beledobjuk a leveskockát. Nagyjából 5-6 percig főzzük, majd jöhet a paradicsom, só, bors és oregánó. 15 percig pároljuk.
  5. 10-15 perc párolás után beletesszük a gombócokat és a zellert, majd fedő alatt készre főzzük.
  6. Eközben a maradék 0,5 ek zsíron megpirítjuk a bulgurt (ízlés szerint ki mennyire szereti), majd felengedjük dupla mennyiségű vízzel és fedő alatt puhára főzzük.
  7. Ha minden kész, melegen tálaljuk és jó étvággyal megesszük!
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2488
  • Feltöltés dátuma: 2024. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mediterrán húsgombóc bulgurral
Dr. Nicole 35 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek