Mátrai betyár batyu
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 39% Zsír
A batyuhoz
-
100g sertéshús166 kcal
-
25g lángolt kolbász113 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
13g párizsi34 kcal
-
13g sajt44 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A panírozáshoz és a sütéshez
-
25g finomliszt91 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
1505
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 39% Zsír
A batyuhoz
-
400g sertéshús664 kcal
-
100g lángolt kolbász452 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
50g párizsi137 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A panírozáshoz és a sütéshez
-
100g finomliszt364 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
340g napraforgó olaj3006 kcal
Összesen
6020
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 39% Zsír
A batyuhoz
-
27.8g sertéshús46 kcal
-
6.9g lángolt kolbász31 kcal
-
6.9g füstölt szalonna45 kcal
-
6.3g vöröshagyma2 kcal
-
3.5g párizsi9 kcal
-
3.5g sajt12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A panírozáshoz és a sütéshez
-
6.9g finomliszt25 kcal
-
7.6g tojás10 kcal
-
6.9g zsemlemorzsa27 kcal
-
23.6g napraforgó olaj209 kcal
Összesen
416
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42 g
Zsír
-
Összesen 131.3 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1544.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 405 mg
-
Nátrium 876 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 122.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
1505
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 167.9 g
Zsír
-
Összesen 525.1 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 225 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 145 g
-
Koleszterin 768 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6176.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 204 mg
-
Kálcium 628 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 1618 mg
-
Nátrium 3505 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 490.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 323 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 142 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 551 mg
-
Retinol - A vitamin: 322 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 508 micro
Összesen
6020
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 36.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 428.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
416
kcal
Hozzávalók
A batyuhoz
-
10 dkg lángolt kolbász
-
10 dkg füstölt szalonna
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
5 dkg párizsi
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A panírozáshoz és a sütéshez
-
10 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
10 dkg zsemlemorzsa
-
4 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A batyuhoz
- Elkészítjük a tölteléket: a kolbászt, a szalonnát, a hagymát, a párizsit apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. Ezeket jól összeverjük.
- A hússzeleteket kiklopfoljuk úgy, hogy szép nagy szeleteket kapjunk, melyeket megsózunk, megborsozunk. A vékony hússzeleteket kiterítjük, és a elhelyezzük a tölteléket az egyik felén.
- A hús másik felét ráhajtjuk úgy, hogy szépen befedje a tölteléket. Fogpiszkálóval összetűzzük, vagy jól lenyomkodjuk a széleit.
- Bepanírozzuk, liszbe, tojásba, morzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük.
- Szalmaburgonya illik hozzá, de bármilyen salátával, savanyúsággal tálalható.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 312
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 76
- Össznézettség: 49147
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy gyöngyösi étteremben volt egyszer ez az étel menüként. Elkértem a receptet, és megcsináltam. Nagyon finom, különleges húsétel.