r
Nosalty Logó

Mátrai betyár batyu

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mátrai betyár batyu
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A batyuhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

1505
Kalória
42g
Fehérje
39.4g
Szénhidrátok
131.3g
Zsír
122.6g
Víz
191.9g
Koleszterin
2.1g
Rost
2.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A batyuhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 1505 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A batyuhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 6020 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A batyuhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 416 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    131.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1544.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    876 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    122.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 1505 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.9 g

Zsír

  • Összesen
    525.1 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    225 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    145 g
  • Koleszterin
    768 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6176.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    3505 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    490.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    142 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 6020 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 416 kcal

Elkészítés

A batyuhoz

  1. Elkészítjük a tölteléket: a kolbászt, a szalonnát, a hagymát, a párizsit apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. Ezeket jól összeverjük.
  2. A hússzeleteket kiklopfoljuk úgy, hogy szép nagy szeleteket kapjunk, melyeket megsózunk, megborsozunk. A vékony hússzeleteket kiterítjük, és a elhelyezzük a tölteléket az egyik felén.
  3. A hús másik felét ráhajtjuk úgy, hogy szépen befedje a tölteléket. Fogpiszkálóval összetűzzük, vagy jól lenyomkodjuk a széleit.
  4. Bepanírozzuk, liszbe, tojásba, morzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük.
  5. Szalmaburgonya illik hozzá, de bármilyen salátával, savanyúsággal tálalható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 10 perc

Egy gyöngyösi étteremben volt egyszer ez az étel menüként. Elkértem a receptet, és megcsináltam. Nagyon finom, különleges húsétel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!