r
Nosalty Logó

Mátrai betyár batyu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mátrai betyár batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A batyuhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 1505 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A batyuhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 6020 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A batyuhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 416 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    131.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1544.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    876 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 1505 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.9 g

Zsír

  • Összesen
    525.1 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    225 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    145 g
  • Koleszterin
    768 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6176.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    3505 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    142 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 6020 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 416 kcal

Hozzávalók

A batyuhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Elkészítés

A batyuhoz

  1. Elkészítjük a tölteléket: a kolbászt, a szalonnát, a hagymát, a párizsit apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. Ezeket jól összeverjük.
  2. A hússzeleteket kiklopfoljuk úgy, hogy szép nagy szeleteket kapjunk, melyeket megsózunk, megborsozunk. A vékony hússzeleteket kiterítjük, és a elhelyezzük a tölteléket az egyik felén.
  3. A hús másik felét ráhajtjuk úgy, hogy szépen befedje a tölteléket. Fogpiszkálóval összetűzzük, vagy jól lenyomkodjuk a széleit.
  4. Bepanírozzuk, liszbe, tojásba, morzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük.
  5. Szalmaburgonya illik hozzá, de bármilyen salátával, savanyúsággal tálalható.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 312
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 77
  • Össznézettség: 48844
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy gyöngyösi étteremben volt egyszer ez az étel menüként. Elkértem a receptet, és megcsináltam. Nagyon finom, különleges húsétel.

Hozzávalók

A batyuhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...