r
Nosalty Logó

Mascarpone sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cherrymoon
Mascarpone sajttorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A krémhez

A tésztához

Összesen 789 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A krémhez

A tésztához

Összesen 6310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A krémhez

A tésztához

Összesen 369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 789 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.3 g

Zsír

  • Összesen
    533.4 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2280.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    1118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.5 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    507.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2754 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2629 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1453 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 6310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 369 kcal

Hozzávalók

A krémhez

A tésztához

Elkészítés

A krémhez

  1. Először a tortaformába beleöntjük a darált kekszet, hozzáadjuk az előzőleg mikróban kicsit megpuhított margarint. Figyeljünk rá, hogy a margarin épphogy csak egy kicsit melegedjen át, ne olvasszuk fel teljesen. Ezeket kézzel összegyúrjuk a formában, majd az aljára nyomkodjuk. Az aljnak kb. 1-2 cm-nek kell lennie.
  2. Utána a mascarponét, a cukrokat és a tejölt elkeverjük csomómentesre, majd belefacsarjuk a citrom levét.
  3. Ezután felverjük a tejszínt, valószínűleg nem lesz túl kemény, de nem muszáj annak lennie. Ha kész, a felvert tejszínt belekeverjük óvatosan a sajtosba.
  4. Végül a zselatinlapokat beletesszük egy kis vízbe, hogy megpuhuljanak, majd mikor már puhák, kivesszük a vízből, belerakjuk egy edénykébe, felforraljuk, majd mikor kész, várnunk kell, amíg kicsit lehűl. Mikor kicsit kihűlt, nagy mozdulatokkal, óvatosan, degyorsan belekeverjük a sajtosba.
  5. Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy beleöntjük a formába, és rakhatjuk is a hűtőbe. Kb. 2 órát kell várni vele, de minél többet várunk, annál jobb lesz!
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 17251
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Cherrymoon 7 recept

Ha jól emlékszem, a recept a norvég nagynénémtől származik. Mi nagyon szeretjük, mert gyorsan kész és isteni íze van. Szinte bármivel lehet díszíteni, de önmagában is tökéletes!

Hozzávalók

A krémhez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...