Márványsajtos-spenótos kenőke
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
bostina
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
207
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
829
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 910.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 459 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 175 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2053 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4392 micro
Összesen
207
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.9 g
Zsír
-
Összesen 66.7 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3643.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 954 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 668 mg
-
Nátrium 1835 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 201.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 972 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 699 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 334 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 288 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8213 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17567 micro
Összesen
829
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 788.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 207 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 397 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 151 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1778 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3802 micro
Összesen
179
kcal
Elkészítés
- 2 gerezd fokhagymát felszeletelünk, és kevés olajon világosra pirítjuk, majd rátesszük a megmosott parajleveleket, és pár perc alatt megpároljuk.
- Késes robotgépbe tesszük a márványsajtot, a krémsajtot, a kihűlt spenótot és 2 gerezd reszelt fokhagymát. Tetszés szerinti állagúra aprítjuk.
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2226
- Feltöltés dátuma: 2013. április 02.
Ajánló
Külön sót nem igényel, a sajt elég sóssá teszi. Ízlés szerint több-kevesebb fokhagymát tehetünk bele. Mindenképpen leveles spenótból készítsük, ami lehet friss, akár bébispenót, bár az eléggé megdrágítja, vagy használhatunk fagyasztott leveles spenótot is. Vékony tojáslepénybe, palacsintaként feltekerve is kiváló, valamint ki fogom próbálni göngyölt hús, zsebes csirkemell töltelékeként is, szerintem ott is megállná a helyét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
bostina
17 recept
Nagyon finom parajos fetakrémet vettem, de nagyon magas áron. Itthon elkészítettem, nem volt rosszabb, mint a bolti, de sokkal olcsóbban sikerült előállítanom. Most márványsajttal próbáltam ki.