r
Nosalty Logó

Márványsajtos-spenótos kenőke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
bostina
Márványsajtos-spenótos kenőke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 829 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2053 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4392 micro
Összesen 207 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3643.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    954 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    1835 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    972 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    699 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8213 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17567 micro
Összesen 829 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    788.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1778 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3802 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 2 gerezd fokhagymát felszeletelünk, és kevés olajon világosra pirítjuk, majd rátesszük a megmosott parajleveleket, és pár perc alatt megpároljuk.
  2. Késes robotgépbe tesszük a márványsajtot, a krémsajtot, a kihűlt spenótot és 2 gerezd reszelt fokhagymát. Tetszés szerinti állagúra aprítjuk.
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2231
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 02.

Ajánló

Külön sót nem igényel, a sajt elég sóssá teszi. Ízlés szerint több-kevesebb fokhagymát tehetünk bele. Mindenképpen leveles spenótból készítsük, ami lehet friss, akár bébispenót, bár az eléggé megdrágítja, vagy használhatunk fagyasztott leveles spenótot is. Vékony tojáslepénybe, palacsintaként feltekerve is kiváló, valamint ki fogom próbálni göngyölt hús, zsebes csirkemell töltelékeként is, szerintem ott is megállná a helyét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Márványsajtos-spenótos kenőke
bostina 17 recept

Nagyon finom parajos fetakrémet vettem, de nagyon magas áron. Itthon elkészítettem, nem volt rosszabb, mint a bolti, de sokkal olcsóbban sikerült előállítanom. Most márványsajttal próbáltam ki. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...