r
Nosalty Logó

Márványos túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
esztersilver
Márványos túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 894 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3571 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1946.2 g
  • Cink
    489 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    377 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    19 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.3 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    47 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    225 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 894 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.4 g

Zsír

  • Összesen
    165.1 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7784.9 g
  • Cink
    1956 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    953 mg
  • Vas
    1509 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    2316 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    61 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365.2 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    884.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    256 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    902 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    760 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1231 micro
Összesen 3571 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.7 g
  • Cink
    119 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    92 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    55 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd beledolgozzuk a túrót, a tejszínt, meg a keményítőt.
  2. A masszát két adagra osztjuk, és az egyik felébe belevegyítjük a kakaóport.
  3. A kétféle tésztát váltakozva, margarinnal kikent, lisztettel meghintett, kapcsos tortaformába halmozzuk. Villával márványosra keverjük (én egy kanál fehér tésztát raktam, utána egy kanál barna tésztát, és így tovább, míg el nem fogy a tészta....), és előmelegített sütőbe sütjük.
  4. A kikapcsolt sütőben pihentetjük 15 percig, majd késsel elválasztjuk a karimától, és teljesen kihűtjük.
  5. A tetejét díszíthetjük csokoládéforgáccsal.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11038
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
esztersilver 68 recept

Már régóta meg szerettem volna csinálni ezt a sütit, de mindig sokalltam bele a túrót. Most jött el az ideje, hogy elkészítsem, és nem bántam meg, szemet gyönyörködtető desszert, a másnapot nem élte meg...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...