r
Nosalty Logó

Márványos meggyes piskóta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Márványos meggyes piskóta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

234
Kalória
7.3g
Fehérje
32.6g
Szénhidrátok
8.5g
Zsír
31.3g
Víz
144g
Koleszterin
1.1g
Rost
13.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2337 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 234 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    84.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5509.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1199 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    2387 mg
  • Nátrium
    1504 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.5 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    312.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    1178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1979 micro
Összesen 2337 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

  1. A tojás szétválasztásával kezdünk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe óvatosan belekeverjük a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A sütőtálat vagy tepsit kivajazzuk! (40 x 25 centis tepsit használok.)
  3. Az összekavart piskótaalapot kettéválasztjuk, egy kisebb és egy nagyobb részre. A kisebbe kakaóport keverünk.
  4. A tepsiben elosztjuk a világos és a sötét töltelékeket. Kicsit megszórjuk darált dióval, majd megmárványozzuk. Ezt úgy a legegyszerűbb, hogy villával vagy kanál nyelével összehúzzuk a rétegeket, vízszintesen, függőlegesen.
  5. Ha ezzel is megvagyunk, akkor jöhet a meggyszórás. Ha lisztben megforgatjuk a meggyet, akkor nem süllyed le a süti aljára. Ha mindennel megvagyunk, mehet az előmelegített sütőbe úgy 30 percre. Nem árt elvégezni a tűpróbát sem.
  6. Megvárjuk, míg kicsit hűl, mert akkor könnyebben szeletelhető. Porcukorral megszórva, vagy anélkül tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 40 x 25

Blogoldalam legnépszerűbb sütije, Párom dolgos kacsóinak alkotása.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!