r
Nosalty Logó

Márványos joghurttorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Tomatotree
Márványos joghurttorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tortához

A gyümölcsöntethez

623
Kalória
9.4g
Fehérje
97g
Szénhidrátok
22.6g
Zsír
118.9g
Víz
130.4g
Koleszterin
6.3g
Rost
63.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tortához

A gyümölcsöntethez

Összesen 623 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tortához

A gyümölcsöntethez

Összesen 3734 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tortához

A gyümölcsöntethez

Összesen 241 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    118.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 623 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    135.4 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    783 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2808.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1182 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    582.1 g
  • Cukor
    379 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    713.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1012 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    944 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    806 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1364 micro
Összesen 3734 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 241 kcal

Elkészítés

A tortához

  1. A tojásokat és a cukrot robotgéppel habosra keverjük. Apránként hozzászórjuk a liszttel elkevert sütőport. Majd hozzáadjuk a gyümölcsjoghurtot és a vanília aromát, végül az olvasztott vajat. Legvégül az olvasztott csokit keverjük bele, de csak laza, elnagyolt mozdulatokkal, hogy márványos színű tésztát kapjunk.
  2. Kör alakú kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, liszttel vékonyan megszórjuk, és beleöntjük a tésztát. Sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. Míg a tortánk sül, elkészítjük a gyümölcsöntetet.
  4. A cukrot óvatosan karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a fagyott gyümölcsöket és a likőrt. Megvárjuk, míg a gyümölcsök kiolvadnak és a karamellizált cukor is feloldódik (ha málnát is szánunk bele, azt a legjobb ekkor, fagyott állapotban hozzáadni, mert pillanatok alatt atomjaira hullik!), és a keletkezett léből pár kanállal kiveszünk. Ebben csomómentesen elkeverünk 1 ek étkezési keményítőt.
  5. A gyümölcsöket csak rövid ideig rotyogtatjuk, hogy ne főjenek szét nagyon, majd hozzájuk keverjük a kevés lében simára kavart keményítőt. Rövid idő alatt összeforraljuk, míg mártás sűrűségű nem lesz.
  6. Ha kihűlt a tortánk, kínáláskor a szeletekre egy-egy kis merőkanál gyümölcsöntetet csorgatunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

A joghurttorta gyorsan elkészíthető, ha krém nélküli, töltetlen édességre vágyunk. De amiben nincs krém, az meg néha fullasztóan száraz. Hát összeházasítottam ezzel a gyümölcsöntettel, amitől percek alatt szétkapkodja a család. Ugyanez a gyümölcsöntet kiválóan feldobja a rizsfelfújtat és a sajttortát is! Felteszem külön is!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!