r
Nosalty Logó

Marlenka szelet tejmentesen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Leilakonyhája
Marlenka szelet tejmentesen
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

791
Kalória
8.4g
Fehérje
106.5g
Szénhidrátok
38.5g
Zsír
103.1g
Víz
45g
Koleszterin
3.7g
Rost
48.7g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Szóráshoz

Összesen 791 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Szóráshoz

Összesen 6329 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Szóráshoz

Összesen 304 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    103.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 791 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    308.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4559.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1014 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1373 mg
  • Nátrium
    1542 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    851.9 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    825.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3462 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    373 micro
  • K vitamin:
    329 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2135 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 6329 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 304 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához valókat jól összekeverjük, majd 4 részre osztjuk. (1 kis gombóc ~214,5 g) Két sütőpapír között egyesével vékonyra nyújtjuk a tésztákat. (Ez a művelet egy kicsit időigényes és nem könnyű, mert a tészta ragad.)
  2. Egy tepsi hátulján, 175 fokra előmelegített sütőben egyesével készre sütjük őket. 7-8 perc a sütési idő laponként.
  3. A krémhez a vaníliás pudingport 1 ek liszttel összekeverjük, majd 3,5 dl növényi tejjel készre főzzük. A csokoládés pudinggal is így járunk el (1 ek liszt + 3,5 dl növényi tej.) A növényi margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd két részre osztjuk. A langyosra hűlt vaníliás pudinghoz keverjük a cukros margarin felét, a másik felét pedig a csokoládés pudinghoz.
  4. A kihűlt tésztalapokat megtöltjük a krémmel: vanília, csokoládé, vanília és a tetejére csokoládés krém kerül, amit cukrozatlan kakaóporral szórunk meg.
  5. Hűtőszekrényben pihentetjük, amíg a lapok meg nem puhulnak.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az egyik kedvenc süteményem a marlenka, amit most tejmentes változatban készítettem el. Egyáltalán nem diétás, de talán ez a marlenka esetében nem is számít. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Mennyei brownie-sajttorta

Ezek a mennyei, ragacsos sajttortabrownie-k azért születtek, hogy azoknak is jusson a Valentin-napi kényeztetésből, akik egyedülállóak. Ez a legfinomabb csokoládés brownie, amit valaha is ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit Ferenc pápa nagyon szeretett

Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!