r
Nosalty Logó

Marinált paradicsomos tészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gréti
Marinált paradicsomos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A marinált paradicsomhoz

A tésztához

Összesen 387 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A marinált paradicsomhoz

A tésztához

Összesen 1548 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A marinált paradicsomhoz

A tésztához

Összesen 149 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    782.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    1153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    456 micro
Összesen 387 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3130.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    1670 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    682.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    278 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    838 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    606 micro
  • β-karotin
    4613 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    1823 micro
Összesen 1548 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1494 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

A marinált paradicsomhoz

A tésztához

Elkészítés

A marinált paradicsomhoz

  1. A paradicsomokat megmossuk, csumázzuk, szeleteljük, egy nagy tálra fektetjük, sózzuk, (én most füstölt sópelyhet használtam) majd egy fél vagy akár egy egész citromot ráfacsarunk.
  2. A zöldfűszereket, mint, zöldhagyma, petrezselyem, bazsalikom, snidling, de lehet benne kapor és menta is, frissen aprítjuk, ezzel megszórjuk a paradicsomokat. 15-20 percre állni hagyjuk a pulton, csak utána használjuk fel.

A tésztához

  1. A tésztát a használati utasítás szerint, sós vízben kifőzzük, és leszűrjük, majd egy nagy tálba tesszük.
  2. Ráöntjük a tésztára a marinált paradicsomot, meglocsoljuk olívaolajjal, esetleg borsozzuk és összekeverjük. Rögtön tálaljuk, frissen reszelt parmezánnal kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5807
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk most a zöldfűszerest marinált paradicsom a nyári mindenes, ezt tesszük tésztára, szendvicsre és salátába. Próbáljátok ki így!

Hozzávalók

A marinált paradicsomhoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...