r
Nosalty Logó

Marinált paradicsomos tészta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Marinált paradicsomos tészta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A marinált paradicsomhoz

A tésztához

387
Kalória
11.8g
Fehérje
63.2g
Szénhidrátok
9.8g
Zsír
170.7g
Víz
850mg
Koleszterin
4.6g
Rost
6.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A marinált paradicsomhoz

A tésztához

Összesen 387 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A marinált paradicsomhoz

A tésztához

Összesen 1548 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A marinált paradicsomhoz

A tésztához

Összesen 149 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    782.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    170.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    1153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    456 micro
Összesen 387 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3130.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    1670 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    682.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    278 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    838 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    606 micro
  • β-karotin
    4613 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    1823 micro
Összesen 1548 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1494 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

A marinált paradicsomhoz

  1. A paradicsomokat megmossuk, csumázzuk, szeleteljük, egy nagy tálra fektetjük, sózzuk, (én most füstölt sópelyhet használtam) majd egy fél vagy akár egy egész citromot ráfacsarunk.
  2. A zöldfűszereket, mint, zöldhagyma, petrezselyem, bazsalikom, snidling, de lehet benne kapor és menta is, frissen aprítjuk, ezzel megszórjuk a paradicsomokat. 15-20 percre állni hagyjuk a pulton, csak utána használjuk fel.

A tésztához

  1. A tésztát a használati utasítás szerint, sós vízben kifőzzük, és leszűrjük, majd egy nagy tálba tesszük.
  2. Ráöntjük a tésztára a marinált paradicsomot, meglocsoljuk olívaolajjal, esetleg borsozzuk és összekeverjük. Rögtön tálaljuk, frissen reszelt parmezánnal kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Nálunk most a zöldfűszerest marinált paradicsom a nyári mindenes, ezt tesszük tésztára, szendvicsre és salátába. Próbáljátok ki így!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!