r
Nosalty Logó

Mária szelet Edit módra

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
VnéEdit
Mária szelet Edit módra
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

A karamellöntethez:

A krémhez:

A tetejére:

655
Kalória
9.8g
Fehérje
65.8g
Szénhidrátok
39.3g
Zsír
55.1g
Víz
213g
Koleszterin
1.9g
Rost
37.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

A karamellöntethez:

A krémhez:

A tetejére:

Összesen 655 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

A karamellöntethez:

A krémhez:

A tetejére:

Összesen 7846 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

A karamellöntethez:

A krémhez:

A tetejére:

Összesen 276 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 655 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    472.2 g
  • Telített zsírsav
    279 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    2556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8064.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    2445 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    2876 mg
  • Nátrium
    2096 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    790 g
  • Cukor
    447 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    661.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3908 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    391 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    1286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3845 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    771 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2031 micro
Összesen 7846 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához:

  1. Tészta: A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük elektromos habverővel. Ezután tovább keverjük a kanalanként hozzáadott vízzel.
  2. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és könnyedén hozzákeverjük egy fakanállal.
  3. Egy nagyméretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tészta ¾ részét beleöntjük, elsimítjuk. Az ¼ részhez hozzákeverjük a kakaóport, és foltokban rárakjuk a sárga tésztára. 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  4. Karamellöntet: A cukrot egy lábasban karamellizáljuk, habtejszínnel felöntjük. Addig keverjük, míg elolvad benne a karamell, majd hozzákeverjük a vajat is. Jó kihűtjük, miközben jól besűrűsödik.
  5. A kihűlt piskótára kenjük.
  6. Krém: A pudingporokat a cukorral, a tejjel simára keverjük, és felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított vajjal összekeverjük.
  7. A krémet rákenjük egyenletesen, majd a krémre a keményre vert habtejszínt kenjük. Csokiforgáccsal megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34×36

A Sütőm titka csoportba láttam a süteményt. Elkészítettem. Mennyei finom, krémes sütemény. Mivel neve nem volt, így a szerző nevét kapta.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Mennyei brownie-sajttorta

Ezek a mennyei, ragacsos sajttortabrownie-k azért születtek, hogy azoknak is jusson a Valentin-napi kényeztetésből, akik egyedülállóak. Ez a legfinomabb csokoládés brownie, amit valaha is ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!