r
Nosalty Logó

Marhahátszín mustárosan

5,0

1 ÉRTÉKELÉS22 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Harmathy Ildikó
Marhahátszín mustárosan
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

840
Kalória
40.8g
Fehérje
5.9g
Szénhidrátok
72.2g
Zsír
142.6g
Víz
156g
Koleszterin
667.5mg
Rost
2.8g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 840 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 3359 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 317 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    72.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1198.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    650 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    142.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 840 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163 g

Zsír

  • Összesen
    288.6 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4795.4 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1524 mg
  • Nátrium
    2601 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    570.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 3359 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 317 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A hátszínt szépen megtisztítjuk, 4 szeletre vágjuk (legjobb, ha szeletben vesszük), kiklopfoljuk.
  2. Akkora tálat veszünk, amekkora egy szelet hús. Kevés olajat öntünk a tál aljára, borsot darálunk rá és ráfektetjük az első szelet húst. Olajjal kenjük, borsot darálunk rá, jön a következő szelet, majd ugyanígy sorban a többi.
  3. A legfelső szeletet jól rányomjuk a többire, borsot darálunk rá és annyi olajat öntünk, hogy ellepje az egész húst. Folpackkal letakarjuk. 3 órán át szobahőmérsékleten ’érni’ hagyjuk.
  4. Akkora serpenyőt veszünk, amelyben elfér a 4 szelet hús egymás mellett.
  5. A serpenyőbe öntünk egy keveset a pácolajból, átforrósítjuk és a forró olajra fektetjük a hússzeleteket, húsvillával nyomkodva sütjük. Sisteregve fröcsög az olaj.
  6. Miközben sülnek a szeletek a felső oldalukat megsózzuk és mustárral kenjük. Amikor az alsó oldalak megpirultak, megfordítjuk a hússzeleteket, húsvillával a serpenyőhöz nyomjuk – sisteregve fröcsög az olaj.
  7. Néhány perc alatt megpirulnak a hússzeletek és kevés levet eresztenek. Ekkor takarékra vesszük a lángot, kevés vizet öntünk a hús alá és fedőt teszünk a serpenyőre.
  8. Puhára pároljuk a húsokat, közben egyszer visszafordítjuk őket a másik oldalukra.
  9. Amikor megpuhultak a húsok, kiemeljük őket a serpenyőből, tálra tesszük, a levet is kiöntjük egy csészébe.
  10. A serpenyőbe ismét öntünk egy keveset a pácolajból, abban karamellizáljuk a cukrot.
  11. Liszttel szórjuk, kicsit pirítjuk, visszaöntjük rá a húsok levét.
  12. Leveskockát adunk hozzá, és mustárt, ha kell még egy kevés vizet.
  13. Kisrugóssal kevergetve összeforraljuk, és a bársonyos mártást a húsokra öntjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 45 perc

Amennyiben a bélszín a húsok királya, úgy a hátszín a helytartó - nem ugyanaz, de méltó helyettes.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!