Marhahátszín mustárosan
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 27% Zsír
A húshoz
-
200g marha hátszín428 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g mustár6 kcal
A mártáshoz
-
3g cukor10 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
5g mustár3 kcal
Összesen
840
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 27% Zsír
A húshoz
-
800g marha hátszín1712 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g mustár24 kcal
A mártáshoz
-
10g cukor39 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
20g mustár12 kcal
Összesen
3359
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 27% Zsír
A húshoz
-
75.5g marha hátszín162 kcal
-
16g napraforgó olaj142 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.8g mustár2 kcal
A mártáshoz
-
0.9g cukor4 kcal
-
0.9g leveskocka3 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
1.9g mustár1 kcal
Összesen
317
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.8 g
Zsír
-
Összesen 72.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1198.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 381 mg
-
Nátrium 650 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 142.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
840
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 163 g
Zsír
-
Összesen 288.6 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 129 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 624 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4795.4 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 1524 mg
-
Nátrium 2601 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 570.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 73 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 680 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
3359
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 27.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 452.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 53.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
317
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
2 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
4 ek mustár
A mártáshoz
-
1 ek cukor
-
1 csapott ek finomliszt
-
2 ek mustár
Elkészítés
A húshoz
- A hátszínt szépen megtisztítjuk, 4 szeletre vágjuk (legjobb, ha szeletben vesszük), kiklopfoljuk.
- Akkora tálat veszünk, amekkora egy szelet hús. Kevés olajat öntünk a tál aljára, borsot darálunk rá és ráfektetjük az első szelet húst. Olajjal kenjük, borsot darálunk rá, jön a következő szelet, majd ugyanígy sorban a többi.
- A legfelső szeletet jól rányomjuk a többire, borsot darálunk rá és annyi olajat öntünk, hogy ellepje az egész húst. Folpackkal letakarjuk. 3 órán át szobahőmérsékleten ’érni’ hagyjuk.
- Akkora serpenyőt veszünk, amelyben elfér a 4 szelet hús egymás mellett.
- A serpenyőbe öntünk egy keveset a pácolajból, átforrósítjuk és a forró olajra fektetjük a hússzeleteket, húsvillával nyomkodva sütjük. Sisteregve fröcsög az olaj.
- Miközben sülnek a szeletek a felső oldalukat megsózzuk és mustárral kenjük. Amikor az alsó oldalak megpirultak, megfordítjuk a hússzeleteket, húsvillával a serpenyőhöz nyomjuk – sisteregve fröcsög az olaj.
- Néhány perc alatt megpirulnak a hússzeletek és kevés levet eresztenek. Ekkor takarékra vesszük a lángot, kevés vizet öntünk a hús alá és fedőt teszünk a serpenyőre.
- Puhára pároljuk a húsokat, közben egyszer visszafordítjuk őket a másik oldalukra.
- Amikor megpuhultak a húsok, kiemeljük őket a serpenyőből, tálra tesszük, a levet is kiöntjük egy csészébe.
- A serpenyőbe ismét öntünk egy keveset a pácolajból, abban karamellizáljuk a cukrot.
- Liszttel szórjuk, kicsit pirítjuk, visszaöntjük rá a húsok levét.
- Leveskockát adunk hozzá, és mustárt, ha kell még egy kevés vizet.
- Kisrugóssal kevergetve összeforraljuk, és a bársonyos mártást a húsokra öntjük.
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 263
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 53
- Össznézettség: 98404
- Feltöltés dátuma: 2009. január 13.
Ajánló
Krumplipürével kínáljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
Amennyiben a bélszín a húsok királya, úgy a hátszín a helytartó - nem ugyanaz, de méltó helyettes.