r
Nosalty Logó

Marhahátszín mustárosan

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Harmathy Ildikó
Marhahátszín mustárosan
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

840
Kalória
40.8g
Fehérje
5.9g
Szénhidrátok
72.2g
Zsír
142.6g
Víz
156g
Koleszterin
667.5mg
Rost
2.8g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 840 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 3359 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 317 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    72.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1198.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    650 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    142.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 840 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163 g

Zsír

  • Összesen
    288.6 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4795.4 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1524 mg
  • Nátrium
    2601 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    570.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 3359 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 317 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A hátszínt szépen megtisztítjuk, 4 szeletre vágjuk (legjobb, ha szeletben vesszük), kiklopfoljuk.
  2. Akkora tálat veszünk, amekkora egy szelet hús. Kevés olajat öntünk a tál aljára, borsot darálunk rá és ráfektetjük az első szelet húst. Olajjal kenjük, borsot darálunk rá, jön a következő szelet, majd ugyanígy sorban a többi.
  3. A legfelső szeletet jól rányomjuk a többire, borsot darálunk rá és annyi olajat öntünk, hogy ellepje az egész húst. Folpackkal letakarjuk. 3 órán át szobahőmérsékleten ’érni’ hagyjuk.
  4. Akkora serpenyőt veszünk, amelyben elfér a 4 szelet hús egymás mellett.
  5. A serpenyőbe öntünk egy keveset a pácolajból, átforrósítjuk és a forró olajra fektetjük a hússzeleteket, húsvillával nyomkodva sütjük. Sisteregve fröcsög az olaj.
  6. Miközben sülnek a szeletek a felső oldalukat megsózzuk és mustárral kenjük. Amikor az alsó oldalak megpirultak, megfordítjuk a hússzeleteket, húsvillával a serpenyőhöz nyomjuk – sisteregve fröcsög az olaj.
  7. Néhány perc alatt megpirulnak a hússzeletek és kevés levet eresztenek. Ekkor takarékra vesszük a lángot, kevés vizet öntünk a hús alá és fedőt teszünk a serpenyőre.
  8. Puhára pároljuk a húsokat, közben egyszer visszafordítjuk őket a másik oldalukra.
  9. Amikor megpuhultak a húsok, kiemeljük őket a serpenyőből, tálra tesszük, a levet is kiöntjük egy csészébe.
  10. A serpenyőbe ismét öntünk egy keveset a pácolajból, abban karamellizáljuk a cukrot.
  11. Liszttel szórjuk, kicsit pirítjuk, visszaöntjük rá a húsok levét.
  12. Leveskockát adunk hozzá, és mustárt, ha kell még egy kevés vizet.
  13. Kisrugóssal kevergetve összeforraljuk, és a bársonyos mártást a húsokra öntjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 45 perc

Amennyiben a bélszín a húsok királya, úgy a hátszín a helytartó - nem ugyanaz, de méltó helyettes.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!