r
Nosalty Logó

Margit meggyes-mentás piskótája

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Margit meggyes-mentás piskótája
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

454
Kalória
16.4g
Fehérje
81g
Szénhidrátok
9.4g
Zsír
145.2g
Víz
300.1g
Koleszterin
5.4g
Rost
43.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 454 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2718 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1592.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    145.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 454 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9557.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    2230 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    4021 mg
  • Nátrium
    2618 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.7 g
  • Cukor
    261 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    870.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1077 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    1479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3465 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2877 micro
Összesen 2718 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

  1. A kimagozott meggyet keverjük össze az apróra vágott mentalevéllel, és tegyük 1 szűrőbe, hogy a leve kicsepegjen.
  2. A tojásokat elválasztjuk, és külön tálba tesszük a fehérjét és a sárgáját (sárgáját nagyobb tálba).
  3. A lisztből vegyünk ki 5 ek-lal, és keverjük össze a sütőporral és a kakaóval.
  4. A fehérjébe tegyük bele a sót, és tegyük félre.
  5. Gyújtsuk be a sütőt.
  6. A sárgájába tegyük bele a a cukrot, vaníliás cukrot, és robotgéppel verjük fel habosra, majd tegyük félre.
  7. Verjük a tojásfehérjét kemény habbá.
  8. Mikor ezekkel megvagyunk, kezdjük el felváltva adagolni a lisztet és a megmaradt sütőport és a felvert tojásfehérjét, vigyázva, kavarás közben a hab ne törjön össze, kb. a hab felét tegyük bele.
  9. Ha megvan, szemre osszuk el a masszát, és a felét vegyük ki, a megmaradt részbe óvatosan kavarjuk még bele a fahéjat, majd tegyük félre.
  10. A félretett masszába óvatosan kavarjuk bele a kakaós lisztet és megmaradt habot.
  11. Sütés:
  12. A tepsi aljába helyezzünk zsírpapírt, és kenjük be vékonyan olajjal.
  13. Márvány mintázattal váltakozva csorgassuk bele a fehér és barna masszát.
  14. Tetejére helyezzük el a már kimagozott és lecsepegtetett meggyet.
  15. Helyezzük a forró sütőbe. Sütési idő kb. 20-25 perc, érdemes a szúrópróbát elvégezni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Még melegen díszíthetjük friss mentalevéllel. Jó étvágyat hozzá!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Mennyei brownie-sajttorta

Ezek a mennyei, ragacsos sajttortabrownie-k azért születtek, hogy azoknak is jusson a Valentin-napi kényeztetésből, akik egyedülállóak. Ez a legfinomabb csokoládés brownie, amit valaha is ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!