r
Nosalty Logó

Margit meggyes-mentás piskótája

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Margit meggyes-mentás piskótája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 454 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2718 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1592.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 454 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9557.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    2230 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    4021 mg
  • Nátrium
    2618 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.7 g
  • Cukor
    261 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    870.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1077 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    1479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3465 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2877 micro
Összesen 2718 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kimagozott meggyet keverjük össze az apróra vágott mentalevéllel, és tegyük 1 szűrőbe, hogy a leve kicsepegjen.
  2. A tojásokat elválasztjuk, és külön tálba tesszük a fehérjét és a sárgáját (sárgáját nagyobb tálba).
  3. A lisztből vegyünk ki 5 ek-lal, és keverjük össze a sütőporral és a kakaóval.
  4. A fehérjébe tegyük bele a sót, és tegyük félre.
  5. Gyújtsuk be a sütőt.
  6. A sárgájába tegyük bele a a cukrot, vaníliás cukrot, és robotgéppel verjük fel habosra, majd tegyük félre.
  7. Verjük a tojásfehérjét kemény habbá.
  8. Mikor ezekkel megvagyunk, kezdjük el felváltva adagolni a lisztet és a megmaradt sütőport és a felvert tojásfehérjét, vigyázva, kavarás közben a hab ne törjön össze, kb. a hab felét tegyük bele.
  9. Ha megvan, szemre osszuk el a masszát, és a felét vegyük ki, a megmaradt részbe óvatosan kavarjuk még bele a fahéjat, majd tegyük félre.
  10. A félretett masszába óvatosan kavarjuk bele a kakaós lisztet és megmaradt habot.
  11. Sütés:
  12. A tepsi aljába helyezzünk zsírpapírt, és kenjük be vékonyan olajjal.
  13. Márvány mintázattal váltakozva csorgassuk bele a fehér és barna masszát.
  14. Tetejére helyezzük el a már kimagozott és lecsepegtetett meggyet.
  15. Helyezzük a forró sütőbe. Sütési idő kb. 20-25 perc, érdemes a szúrópróbát elvégezni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1916
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 20.

Receptkategóriák

Még melegen díszíthetjük friss mentalevéllel. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...