r
Nosalty Logó

Margherita-csirkés tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
kdnoncso
Margherita-csirkés tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 945 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3780 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2583.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    899 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    11708 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 945 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    279.4 g

Zsír

  • Összesen
    108.5 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10334.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    510 mg
  • Kálcium
    2066 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    574 mg
  • Foszfor
    3596 mg
  • Nátrium
    3536 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1100.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    755 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    98 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1317 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    590 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1851 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    46831 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 3780 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2433 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet, a paradicsomot és a mozzarellát vágjuk fel kis kockákra vagy csíkokra, a fokhagymagerezdeket szeleteljük karikákra.
  2. Olívaolajon futtassuk meg a fokhagymakarikákat.
  3. Adjuk hozzá a csirkemellkockákat, sózzuk, borsozzuk, majd süssük fehérre a felszínüket.
  4. Adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomokat, a paradicsomszószt, a bazsalikomot.
  5. Fedő alatt főzzük kb. 10 percig, majd főzzünk el a levéből.
  6. Ezalatt sós, olívaolajos lobogó vízben főzzük ki a tésztát.
  7. Ha a csirke megfőtt és a leve kezd egy kicsit sűrűbbé válni, adjuk hozzá a mozzarellát, és forgassuk bele a paradicsomos csirkébe. Addig forgassuk, amíg szépen bele nem olvad a szószba és a csirkére.
  8. A tésztára merve tálaljuk, meghintjük reszelt parmezánnal. Díszíthetjük friss bazsalikomlevéllel, koktélparadicsommal.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9698
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Margherita-csirkés tészta
kdnoncso 7 recept

Egy olasz látványkonyhás étteremben ettem egyszer Pasta pomodoro e mozzarellat. Innen jött az ihlet a csirkés variánshoz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...