r
Nosalty Logó

Margaréta saláta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS10 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Olaszné Anci
Margaréta  saláta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A salátához

A majonézhez

803
Kalória
10.9g
Fehérje
37.2g
Szénhidrátok
68.6g
Zsír
241.1g
Víz
266.2g
Koleszterin
3.5g
Rost
10.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A salátához

A majonézhez

Összesen 803 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A salátához

A majonézhez

Összesen 4014 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A salátához

A majonézhez

Összesen 189 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1943.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    1505 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    241.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 803 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    343.2 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    1331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9716.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    592 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1235 mg
  • Nátrium
    7526 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1205.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    835 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    109 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    1052 mg
  • Retinol - A vitamin:
    821 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1505 micro
Összesen 4014 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 189 kcal

Elkészítés

A salátához

  1. Előkészítés:
  2. A krumplit sós vízben puhára főzzük, meghámozzuk és apró kockára vágjuk.
  3. A tojásokat keményre főzzük. Lehűtjük, a héját eltávolítjuk, óvatosan negyedekre vágjuk.
  4. Kb. 1liter vizet felforralunk 1 csapott evők. sóval, 1,5 dl almaecettel vagy tárkonyecettel, amelyik van otthon.
  5. Egy edénybe tesszük a felkockázott krumplit és leöntjük az ecetes-sós lével.
  6. Elkészítjük a majonézt: a 2 tojássárgába beletesszük a mustárt. Robotgéppel jól kikeverjük miközben vékonyan csurgatjuk bele az olajat.
  7. Hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a tejfölt, citromlevet és a borsot.
  8. A lilahagymát apró kockára vágjuk.
  9. Elkészítés:
  10. A burgonyát leszűrjük, és egy keverőtálba tesszük.
  11. Hozzáadjuk a lilahagyma kockát
  12. A majonézből kiveszünk egy 2dl-es pohárral és félretesszük.
  13. A többi majonézt elkeverjük a tálban levő hozzávalókkal.
  14. Legalább egy órára - de ha a tálalásig több idő van - tovább is hűtőbe tehetjük.
  15. Tálaláskor egy nagyobb méretű lapos tányérra kupacba halmozzuk a - tulajdonképpen - majonézes krumplit.
  16. Annyi a különbség, hogy azt karikára szoktam szelni.
  17. A negyedelt tojásfehérjéket a saláta köré rendezgetjük.
  18. A tojássárgákat "levesszűrőn" átnyomkodjuk és a tányér közepére halmozzuk.
  19. A félretett majonézet mellé kínálhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

A  konyhában is szeretem az ilyen díszítős, virágos dolgokat. A  másik hobbym a virágoskertem, amit szintén nagyon szeretek. Télen általában felszedek vagy nyolc kilót a sütés - főzéstől. Nem tudom ebben van - e sorstársam?  Tavasztól - őszig meg leadom, mert rengeteg időt töltök a kertemben. Megnyugtat, kikapcsol, jókedvre derít, feltölt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ecetes céklasaláta

Kedvenc savanyúságunkat könnyen elkészíthetjük házilag is, ráadásul sokkal-sokkal olcsóbban! Az ecetes céklasaláta az egyik legegyszerűbb és legfinomabb savanyúság, ami kötelező ...

Rosanics Petra

Virslis sültkrumpli-saláta

A krumplisaláta különösen népszerű a közép-európai konyhákban, így Magyarországon is. Az étel alapja a burgonya, amelyet általában hagymával, savanyú uborkával illetve majonézes ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!