Margaréta saláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 19% Zsír
A salátához
-
200g burgonya116 kcal
-
44g tojás55 kcal
-
30g tárkonyecet5 kcal
-
2g só0 kcal
-
18g lilahagyma7 kcal
A majonézhez
-
8g tojássárgája26 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
1g só0 kcal
-
51g napraforgó olaj451 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
803
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 19% Zsír
A salátához
-
1000g burgonya578 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
150g tárkonyecet27 kcal
-
11g só0 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
A majonézhez
-
40g tojássárgája129 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
7g só0 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
4014
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 19% Zsír
A salátához
-
47.3g burgonya27 kcal
-
10.4g tojás13 kcal
-
7.1g tárkonyecet1 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
4.3g lilahagyma2 kcal
A majonézhez
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
0.5g mustár0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
12.1g napraforgó olaj107 kcal
-
1.4g porcukor5 kcal
-
14.2g tejföl28 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
189
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 68.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1943.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 247 mg
-
Nátrium 1505 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 241.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 210 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 301 micro
Összesen
803
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.6 g
Zsír
-
Összesen 343.2 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 144 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 101 g
-
Koleszterin 1331 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9716.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 592 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 242 mg
-
Foszfor 1235 mg
-
Nátrium 7526 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 186.2 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1205.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 835 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 109 mg
-
C vitamin: 157 mg
-
D vitamin: 246 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 296 micro
-
Kolin: 1052 mg
-
Retinol - A vitamin: 821 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1505 micro
Összesen
4014
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 459.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 356 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
189
kcal
Hozzávalók
A salátához
-
1 kg burgonya
-
4 db tojás
-
1 közepes fej lilahagyma
A majonézhez
-
2 db tojássárgája
-
1 tk só
-
3 dl napraforgó olaj
-
3 csapott ek porcukor
-
3 dl tejföl
-
3 csepp citromlé
Elkészítés
A salátához
- Előkészítés:
- A krumplit sós vízben puhára főzzük, meghámozzuk és apró kockára vágjuk.
- A tojásokat keményre főzzük. Lehűtjük, a héját eltávolítjuk, óvatosan negyedekre vágjuk.
- Kb. 1liter vizet felforralunk 1 csapott evők. sóval, 1,5 dl almaecettel vagy tárkonyecettel, amelyik van otthon.
- Egy edénybe tesszük a felkockázott krumplit és leöntjük az ecetes-sós lével.
- Elkészítjük a majonézt: a 2 tojássárgába beletesszük a mustárt. Robotgéppel jól kikeverjük miközben vékonyan csurgatjuk bele az olajat.
- Hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a tejfölt, citromlevet és a borsot.
- A lilahagymát apró kockára vágjuk.
- Elkészítés:
- A burgonyát leszűrjük, és egy keverőtálba tesszük.
- Hozzáadjuk a lilahagyma kockát
- A majonézből kiveszünk egy 2dl-es pohárral és félretesszük.
- A többi majonézt elkeverjük a tálban levő hozzávalókkal.
- Legalább egy órára - de ha a tálalásig több idő van - tovább is hűtőbe tehetjük.
- Tálaláskor egy nagyobb méretű lapos tányérra kupacba halmozzuk a - tulajdonképpen - majonézes krumplit.
- Annyi a különbség, hogy azt karikára szoktam szelni.
- A negyedelt tojásfehérjéket a saláta köré rendezgetjük.
- A tojássárgákat "levesszűrőn" átnyomkodjuk és a tányér közepére halmozzuk.
- A félretett majonézet mellé kínálhatjuk.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 14406
- Feltöltés dátuma: 2011. április 07.
Ajánló
Azért szoktam ecetes, sós lével leönteni a krumplit, mert jól átveszi az ízeket. Maga a krumpli sokkal ízesebb lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Olaszné Anci
191 recept
A konyhában is szeretem az ilyen díszítős, virágos dolgokat. A másik hobbym a virágoskertem, amit szintén nagyon szeretek. Télen általában felszedek vagy nyolc kilót a sütés - főzéstől. Nem tudom ebben van - e sorstársam? Tavasztól - őszig meg leadom, mert rengeteg időt töltök a kertemben. Megnyugtat, kikapcsol, jókedvre derít, feltölt.