r
Nosalty Logó

Margaréta saláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Margaréta  saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A salátához

A majonézhez

Összesen 803 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A salátához

A majonézhez

Összesen 4014 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A salátához

A majonézhez

Összesen 189 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1943.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    1505 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 803 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    343.2 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    1331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9716.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    592 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1235 mg
  • Nátrium
    7526 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1205.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    835 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    109 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    1052 mg
  • Retinol - A vitamin:
    821 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1505 micro
Összesen 4014 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A salátához

A majonézhez

Elkészítés

A salátához

  1. Előkészítés:
  2. A krumplit sós vízben puhára főzzük, meghámozzuk és apró kockára vágjuk.
  3. A tojásokat keményre főzzük. Lehűtjük, a héját eltávolítjuk, óvatosan negyedekre vágjuk.
  4. Kb. 1liter vizet felforralunk 1 csapott evők. sóval, 1,5 dl almaecettel vagy tárkonyecettel, amelyik van otthon.
  5. Egy edénybe tesszük a felkockázott krumplit és leöntjük az ecetes-sós lével.
  6. Elkészítjük a majonézt: a 2 tojássárgába beletesszük a mustárt. Robotgéppel jól kikeverjük miközben vékonyan csurgatjuk bele az olajat.
  7. Hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a tejfölt, citromlevet és a borsot.
  8. A lilahagymát apró kockára vágjuk.
  9. Elkészítés:
  10. A burgonyát leszűrjük, és egy keverőtálba tesszük.
  11. Hozzáadjuk a lilahagyma kockát
  12. A majonézből kiveszünk egy 2dl-es pohárral és félretesszük.
  13. A többi majonézt elkeverjük a tálban levő hozzávalókkal.
  14. Legalább egy órára - de ha a tálalásig több idő van - tovább is hűtőbe tehetjük.
  15. Tálaláskor egy nagyobb méretű lapos tányérra kupacba halmozzuk a - tulajdonképpen - majonézes krumplit.
  16. Annyi a különbség, hogy azt karikára szoktam szelni.
  17. A negyedelt tojásfehérjéket a saláta köré rendezgetjük.
  18. A tojássárgákat "levesszűrőn" átnyomkodjuk és a tányér közepére halmozzuk.
  19. A félretett majonézet mellé kínálhatjuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14398
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 07.

Ajánló

Azért szoktam ecetes, sós lével leönteni a krumplit, mert jól átveszi az ízeket. Maga a krumpli sokkal ízesebb lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Margaréta  saláta
Olaszné Anci 191 recept

A  konyhában is szeretem az ilyen díszítős, virágos dolgokat. A  másik hobbym a virágoskertem, amit szintén nagyon szeretek. Télen általában felszedek vagy nyolc kilót a sütés - főzéstől. Nem tudom ebben van - e sorstársam?  Tavasztól - őszig meg leadom, mert rengeteg időt töltök a kertemben. Megnyugtat, kikapcsol, jókedvre derít, feltölt.

Hozzávalók

A salátához

A majonézhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...