Marcipánrózsa
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
126
kcal
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
1007
kcal
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
126
kcal
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.4 g
Zsír
-
Összesen 52.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1024.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 269 mg
-
Foszfor 481 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.5 g
-
Cukor 111 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 74.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
1007
kcal
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 365.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 26.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
360
kcal
Elkészítés
- A mandulát pár percre lobogó sós vízbe dobjuk, aztán "kitoljuk" a héjából.
- Megszárítjuk, majd ledaráljuk.
- A vizet összekeverjük a Martinivel, vagy málnaszörppel.
- A mandulaörleményt összeszitáljuk a porcukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a folyadékot, közben kézzel összedolgozzuk. Ha túl folyós lenne, arányosan teszünk bele a cukorból és a mandulából.
- Pár órára, akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, folpackba csomagolva.
- A munkafelületre folpackot teszünk, rátesszük a marcipántömbünket, betakajuk folpackkal, és sodrófábal szép vékonyra nyújtjuk.
- Pici pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki a masszából.
- A nyesedékből centis kis hengereket formázunk, és körétesszük a "szirmokat" úgy, hogy fedjék egymást.
- Végül kicsit eligazítjuk a szirmokat, a tönk felesleges résztét pedig levágjuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6728
- Feltöltés dátuma: 2011. november 09.
Ajánló
Tortákra, desszertekre, vagy csak úgy, magában...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Nagyon sok helyen lehet már jó minőségű marcipánmasszát kapni, mndenféle színben. Még csak nem is nagyon drágák. Egyszer azonban neki akartam állni magam is, már csak azért is, mert nem tudom, hogy mivel színezik a boltit. Így igaz, hogy egy kicsit munkásabb, de az íze...na pont annyivel jobb is.:-) Egyébként egyáltalán nem olyan nehéz, mint ahogy első olvasásra tűnik. Bártan kezdjen hozzá bárki, ha az első rózsa kicsit csálé is lesz, a többi már biztos menni fog! Ebből az adagból 8 nagy rózsa lesz.