r
Nosalty Logó

Marcipános-körtés béles

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Marcipános-körtés béles
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1022 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4089 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 228 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 1022 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.9 g

Zsír

  • Összesen
    210.8 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2072.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    965 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    878.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    955 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    894 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    749 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    696 micro
Összesen 4089 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A körtéket meghámozzuk, kisebb fajta kockákra vágjuk. Összeforgatjuk a lereszelt marcipánnal.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a tésztát kettéosztjuk.
  3. Az egyik féllel kibéleljük egy tepsi alját (kinyújtjuk vagy belenyomkodjuk), majd megszórjuk a durvára tört mandulával.
  4. A körtéhez hozzáadjuk a cukrot is (ha használunk), rászórjuk a tésztaalapra. Kis prézlit is adhatunk hozzá, aki szeretne, hogy ne legyen nagyon leves.
  5. A másik fél tésztát is kinyújtjuk, beborítjuk vele a körtét. Tojással vagy tejjel megkenjük, villával megszurkáljuk.
  6. Forró sütőben sütjük, porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x36
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5795
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

Valami őszi gyümölcsöset akartam sütni a templomi koncert utáni eszegetésre, édesanyámtól almát kértem, körtét hozott. Így Horváth Ilona eredetileg fahéjjal ízesített almás bélese mandulát kapott inkább, meg marcipánt. A tészta nagyon finom, pont, ahogy mi szeretjük. Anya elmondása szerint az utolsó morzsáig elfogyott, pedig eléggé törős a tető (hál' Istennek, így a legjobb - vékony, ropogós!), inkább leülős-villával evős finomság.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...