Marcipánnal töltött szilvás muffin
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1.9g marcipán9 kcal
-
43.6g szilva19 kcal
-
19.5g finomliszt71 kcal
-
7.8g cukor30 kcal
-
19.5g tej11 kcal
-
3.3g olívaolaj29 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 442.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.9 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 131.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 250 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 44.8 g
Zsír
-
Összesen 61.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1770 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 456 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 549 mg
-
Nátrium 556 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 375.7 g
-
Cukor 176 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 525.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1000 micro
-
β-crypt 189 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 673 micro
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 137.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Hozzávalók
-
8 közepes db szilva
-
25 dkg finomliszt
-
10 dkg cukor
-
2.5 dl tej
-
0.5 dl olívaolaj
-
1 db tojás
-
0.5 kk szódabikarbóna
-
0.5 kk sütőpor
Elkészítés
- Begyújtjuk a sütőt 180 fokra (4-es fokozat gázsütőn) és előkészítjük a muffin sütő formákat (aki kedveli, tegyen a muffinok helyére papír kapszlit).
- Megtisztítjuk és kimagozzuk a szilvát és minden mag helyére egy szilvamag nagyságú marcipán darabot nyomunk a két fél szilva közé.
- Összekeverjük a szárazanyagokat (liszt, cukor, szódabikarbóna, sütőpor, fahéj).
- Összekeverjük a nedves összetevőket, mérőedényben kimérjük a tejet, beleöntjük az olajat és a felütött tojást, majd egyenletesen elkeverjük.
- A nedves összetevőket a szárazanyagokhoz öntjük és alaposan összekeverjük.
- A formák aljába kanalazunk 0,5 cm magasan tésztát.
- Minden forma középre ültetünk egy szilvát (két fél összenyomva a mag helyén lapuló marcipánnal).
- 1-2 evőkanál tésztával befedjük a szilvát és feltöltjük a muffin oldalát.
- 180 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük
- A formából hideg sütőrácsra kiszedve hagyjuk kihűlni
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8367
- Feltöltés dátuma: 2010. november 01.
Ajánló
Egyesével töltsük fel a formákat tészta, szilva, tészta sorrendben, mivel a végleges darabszám jelentősen függ a sütőforma méretétől. Nagyobb sütőforma (magasság 4 cm, átmérő 7 cm) esetén 8 db muffinra elegendő a recept. Értelemszerűen a szilva szükséges darabszámát is befolyásolja a sütőforma nagysága. Fahéj mellett/helyett mézeskalács fűszerrel is készíthető. A képen látható sütemény teljes kiőrlésű tönköly lisztből készült.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
A muffin változatainak a száma a végtelennel egyenlő. Lehet készíteni gyümölcsöset, zöldségeset, fűszereset, csokoládésat, sósat, édeset, mázasat, magasat, laposat és ezek bármely kombinációját. Felhasználási lehetősége is hasonlóan széleskörű, lehet reggeli, tízórai, uzsonna, köret, főétkezés utáni desszert, vagy csak úgy nasi, ha ráadásul figyelünk az összetevőkre, még egészséges is. A környezetünkben lévő gyerekek kedvenc süteménye, ha kisebb méretű formában sütöm, épp elfér az apró kezükben, nem akadályozza a bicikli kormányzását sem... Lenti recept tésztája tekinthető alapreceptnek is, a töltelék mindenki fantáziájára bízva...