r
Nosalty Logó

Manti Koszovóból

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Manti Koszovóból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 632 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3796 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 259 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 632 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.9 g

Zsír

  • Összesen
    167.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3177.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1810 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    725.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 3796 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hagymát megpucoljuk, aprókockákra vágjuk, olajon megpirítjuk, majdbeletesszük a paprikát, a darált húst, fokhagymát. Ízlés szerint sót és ételízesítőt adunk hozzá. (Én egy kanál tejfölt teszek bele, hogy krémesebb legyen.)Ezt töltjük majd a tésztába.
  2. Lisztből, olajból,langyos vízből egy elég rugalmas pizzatészta keménységűtésztát gyúrunk. Kis gombócokat csinálunk belőle, amiket megolajozunk. Egy kis gombócot hajszálvékonyra nyújtunk (én a kezemmel szoktam kihúzgálni, mint a rétest, ismerősöm a nyújtófával ügyeskedik).
  3. Ha elég vékony, késsel 10x10 cm-es kockára vágjuk a tésztát, és belekanalazzuk minden négyzetbe a tölteléket. Ezután becsomagoljuk, mint egy borítékba a tölteléket. Nem baj, ha többször áttekerjük rajta a tésztát. Minden gombóccal így járunk el.
  4. Amegtöltött tésztákat olajozott tepsibe tesszük, ha megtelt a tepsi, megkenjük joghurttal,és megsütjük. Mi salátával,külön joghurttal vagy íróval esszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5835
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 20.

Ajánló

Maradék spagettiszószt, pörköltet is felhasználhatunk tölteléknek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezeket a kis tésztákat Koszovóban ettem először. Nekem annyira ízlett, hogy muszáj volt megtanulnom. Először olvasva kicsit macerás, de gyorsan megvan, és tényleg finom. Nyáron, melegben, salátával isteni jó. Mivel Szerbiában is hasonlóképpen készítik, ezért azt adtam meg konyhának. A tésztát börekhez is használom, és túróval kevert tejföllel is lehet tölteni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...