Mantecados
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
42g finomliszt152 kcal
-
8g mandula49 kcal
-
25g sertészsír226 kcal
-
22g cukor84 kcal
-
6 kcal
-
0g ánizs0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g fehérbor3 kcal
Összesen
520
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
250g finomliszt910 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
150g sertészsír1353 kcal
-
130g cukor503 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g ánizs0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
20g fehérbor16 kcal
Összesen
3116
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
41g finomliszt149 kcal
-
8.2g mandula48 kcal
-
24.6g sertészsír222 kcal
-
21.3g cukor82 kcal
-
1.6g vaníliás cukor6 kcal
-
0g ánizs0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3.3g fehérbor3 kcal
Összesen
510
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 8% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 8.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
520
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 8% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.5 g
Zsír
-
Összesen 178.7 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 979.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 514 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 340.6 g
-
Cukor 143 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 49.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 153 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
3116
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 8% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 8.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
510
kcal
Hozzávalók
-
250 g finomliszt
-
130 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 teáskanál fahéj
-
2 ek fehérbor
Elkészítés
- A lisztet a mandulával egy serpenyőben közepes hőmérsékleten világosbarnára pirítjuk. Levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
- A zsírt kézi mixerrel krémesre keverjük, közben a cukrot és a vaníliás cukrot is hozzádolgozzuk. Az ánizst mozsárban durvára törjük, a fahéjjal és a borral a zsírhoz adjuk, és krémesre keverjük. A mandula-lisztkeveréket hozzáadjuk, először a kézi mixerrel elkeverjük, majd kézzel egy morzsás tésztává gyúrjuk.
- A tésztát lisztezett munkalapon óvatosan kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és egy kerek formával (kb. 6 cm átmérő) kiszúrjuk. A megmaradt tésztát ismét kinyújtjuk és kiszúrjuk.
- Az aprósüteményeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Betoljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25-30 percig sütjük. Kivesszük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 5202
- Feltöltés dátuma: 2018. december 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy spanyol karácsonyi aprósütemény. A zsírnak köszönhetően az aprósütemények állaga nagyon omlós, porhanyós. Ebből az adagból 25 darab aprósütemény lesz.