r
Nosalty Logó

Mantecados

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Glaser
Mantecados
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 520 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 3116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 510 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 520 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    178.7 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    979.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.6 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 3116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 510 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a mandulával egy serpenyőben közepes hőmérsékleten világosbarnára pirítjuk. Levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
  2. A zsírt kézi mixerrel krémesre keverjük, közben a cukrot és a vaníliás cukrot is hozzádolgozzuk. Az ánizst mozsárban durvára törjük, a fahéjjal és a borral a zsírhoz adjuk, és krémesre keverjük. A mandula-lisztkeveréket hozzáadjuk, először a kézi mixerrel elkeverjük, majd kézzel egy morzsás tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztát lisztezett munkalapon óvatosan kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és egy kerek formával (kb. 6 cm átmérő) kiszúrjuk. A megmaradt tésztát ismét kinyújtjuk és kiszúrjuk.
  4. Az aprósüteményeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Betoljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25-30 percig sütjük. Kivesszük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 5202
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy spanyol karácsonyi aprósütemény. A zsírnak köszönhetően az aprósütemények állaga nagyon omlós, porhanyós. Ebből az adagból 25 darab aprósütemény lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...