r
Nosalty Logó

Mangós szűzpecsenye

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Mangós szűzpecsenye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 588 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1180 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    927.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1083 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 588 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    54.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1854.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    847 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    689.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    2166 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 1180 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szűzpecsenyét mossuk, szárazra töröljük, vékony szeletekre vágjuk.
  2. A mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst levágjuk a magról. A gyümölcs felét apró kockákra vágjuk. A másik felét legyező-szerűen felvágjuk.
  3. Az étkezési keményítőt elkeverjük 3 ek borral.
  4. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, beletesszük a hússzeleteket, és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük, és melegen tartjuk.
  5. A serpenyőben felmelegítünk 1 ek vajat, rászórjuk a hagymát, és aranysárgára pirítjuk. Felöntjük a levessel, a maradék borral és konyakkal. Hozzáadjuk a mangó kockákat és a gyömbért. A levet felére befőzzük, majd az étkezési keményítővel besűrítjük.
  6. A húst a szószba tesszük, megszórjuk a petrezselyemzölddel. Hozzáadunk 1 ek vajat és a crème fraîche-t, röviden felfőzzük, sóval és borssal ízesítjük.
  7. Tálaljuk rizzsel és a mangólegyezővel.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4989
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

 Vincent Klink mesterszakács készítette ezt a kaját egy televíziós műsorban, megtetszett, én is elkészítettem, és nagyon meg voltunk elégedve az eredménnyel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...