r
Nosalty Logó

Mangós szűzpecsenye

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Mangós szűzpecsenye
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

588
Kalória
34g
Fehérje
37.5g
Szénhidrátok
27g
Zsír
344.9g
Víz
156.2g
Koleszterin
3.2g
Rost
22.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 588 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1180 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    927.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    344.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1083 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 588 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    54.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1854.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    847 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    689.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    2166 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 1180 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

  1. A szűzpecsenyét mossuk, szárazra töröljük, vékony szeletekre vágjuk.
  2. A mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst levágjuk a magról. A gyümölcs felét apró kockákra vágjuk. A másik felét legyező-szerűen felvágjuk.
  3. Az étkezési keményítőt elkeverjük 3 ek borral.
  4. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, beletesszük a hússzeleteket, és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük, és melegen tartjuk.
  5. A serpenyőben felmelegítünk 1 ek vajat, rászórjuk a hagymát, és aranysárgára pirítjuk. Felöntjük a levessel, a maradék borral és konyakkal. Hozzáadjuk a mangó kockákat és a gyömbért. A levet felére befőzzük, majd az étkezési keményítővel besűrítjük.
  6. A húst a szószba tesszük, megszórjuk a petrezselyemzölddel. Hozzáadunk 1 ek vajat és a crème fraîche-t, röviden felfőzzük, sóval és borssal ízesítjük.
  7. Tálaljuk rizzsel és a mangólegyezővel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

 Vincent Klink mesterszakács készítette ezt a kaját egy televíziós műsorban, megtetszett, én is elkészítettem, és nagyon meg voltunk elégedve az eredménnyel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!