r
Nosalty Logó

Mangós-bodzazselés jeruzsálemi túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Baroness konyhája
Mangós-bodzazselés jeruzsálemi túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tortalap

Töltelék

Tetejére

Összesen 669 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tortalap

Töltelék

Tetejére

Összesen 4011 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tortalap

Töltelék

Tetejére

Összesen 168 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1138.7 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 669 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.1 g

Zsír

  • Összesen
    157.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6831.9 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    917 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    2380 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490.2 g
  • Cukor
    330 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1366.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    961 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    939 mg
  • Retinol - A vitamin:
    800 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1901 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    1527 micro
Összesen 4011 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.3 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Tortalap

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tortalap

  1. A vizet felforraljuk, sózzuk, a kuszkuszt vagy a rizsdarát beleöntjük.
  2. A tetejére dobjuk a vajat és fedő alatt 10 percig pároljuk.
  3. Átkavarjuk, hozzáadjuk a mézet, vagy lehet édesítőt ízlés szerint és kihűtjük.
  4. Beleütjük a tojásokat és ezzel is összekeverjük.
  5. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük. A tortatészta felét belesimítjuk. Ráöntjük a túrót, majd a tortatészta másik felét elsimítjuk rajta.
  6. 180 fokon hőlégkeveréssel addig sütjük, míg a túró rezgős állagú lesz és a tortatészta pirulni kezd.

Töltelék

  1. A töltelékhez, a túrót a tojásokkal botmixerrel krémesítjük.
  2. Hozzákeverjük a mézet, vagy édesítőszert, a vaníliát, a narancs lereszelt héját és az apró kockára vágott mangót.

Tetejére

  1. A tetejét kirakjuk a mandulával.
  2. Ha kihűlt, a tetejét bodzazselével lekenjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 263
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mangós-bodzazselés jeruzsálemi túrótorta
Baroness konyhája 96 recept

Hozzávalók

Tortalap

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...