Mángolddal és sajttal töltött dagadó
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1635
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
6536
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.6 g
Zsír
-
Összesen 134.4 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5597.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 896 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 957 mg
-
Foszfor 744 mg
-
Nátrium 2933 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1216.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 3690 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 347 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 9585 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 290 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 520 micro
-
β-karotin 42119 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127145 micro
Összesen
1635
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 250.6 g
Zsír
-
Összesen 537.6 g
-
Telített zsírsav 201 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 545 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 22390.7 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 3584 mg
-
Vas 89 mg
-
Magnézium 3829 mg
-
Foszfor 2977 mg
-
Nátrium 11732 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 18 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 225.7 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 78 mg
VÍZ
-
Összesen 4864.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 14760 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 89 mg
-
C vitamin: 1387 mg
-
D vitamin: 111 micro
-
K vitamin: 38340 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 784 micro
-
Kolin: 1160 mg
-
Retinol - A vitamin: 624 micro
-
α-karotin 2078 micro
-
β-karotin 168477 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 508582 micro
Összesen
6536
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 350.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 231 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 600 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 2635 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7954 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A dagadót felszúrjuk (de vásárláskor megkérhetjük a hentest, szívesen megteszi), megmossuk, majd szárazra töröljük. Mindkét oldalát megsózzuk.
- Elkészítjük a tölteléket. A megmosott mángoldot durvára daraboljuk (a vastagabb szárakat is felhasználhatjuk), majd kevés vajon vagy olajon megfonnyasztjuk.
- A beáztatott, majd alaposan kinyomkodott zsemlét összedolgozzuk a tojással, sajttal, fűszerekkel, a mángolddal, és a tölteléket az előkészített húsba tömködjük. A nyitott végét hústűvel összetűzzük.
- A húst egy kizsírozott tepsibe fektetjük, és kevés vizet aláöntve sütőfólia alatt, 200 °C-ra előmelegített sütőben sütni kezdjük, majd kb. 20 perc múlva lejjebb vesszük a hőmérsékletet 180 °C-ra. 1 órányi sütés után levesszük a fóliát, és a hús mindkét oldalát pirosra sütjük. Ez még nagyjából fél óra, de a hús méretétől függően változhat.
- Ha megsült, hagyjuk pihenni, mert forrón nem tudjuk szépen szeletelni! Köretnek burgonyát, rizst, zöldsalátát adhatunk mellé.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 100 perc
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9254
- Feltöltés dátuma: 2013. május 10.
Ajánló
Hidegtálhoz is készíthetjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A mángold hazánkban nem túl ismert konyhakerti növény, pedig nagyon kedvező élettani hatásai vannak. Termesztése nagyon egyszerű, de mindenképpen napos helyre ültessük. Számos felhasználási módja közül talán a sóskához és spenóthoz hasonlóan, a belőle készült főzelék a legismertebb.