r
Nosalty Logó

Mangókrémes avokádókrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
La fée de cuisine
Mangókrémes avokádókrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

avokádókrém

mangókrém

díszítés

Összesen 218 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

avokádókrém

mangókrém

díszítés

Összesen 1314 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

avokádókrém

mangókrém

díszítés

Összesen 125 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 218 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    87.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    924.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.4 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    467 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    721 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    2025 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    446 micro
Összesen 1314 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

avokádókrém

mangókrém

díszítés

Elkészítés

avokádókrém

  1. A tejszínt a tejjel és a porcukorral együtt felforraljuk. Ebbe keverjük bele a lapzselatinokat.
  2. Az érett avokádónak vékonyan leszedjük a héját, majd feldaraboljuk. (A díszítéshez félre lehet tenni pár darabot.) A vaníliás cukorral összeturmixoljuk az avokádó darabokat és a zselatinos tej felét.
  3. Ezt követően poharakba kanalazzuk (6 kisebb pohár volt nálam a mennyiség).
  4. A mangót is meghámozzuk, majd felszeleteljük. Ezt is jól összeturmixoljuk a zselatinos tejjel és az őrölt gyömbérrel. Az így kapott mangókrémet az avokádókrém tetejére kanalazzuk.
  5. Végezetül avokádó szeletekkel díszítjük, és meghintjük egy csipet cayenne borssal.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1981
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

A testvérem születésnapjára készítettem ezt a különleges finomságot. 

Hozzávalók

avokádókrém

mangókrém

díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...