r
Nosalty Logó

Mangalica szalonnás túrós csusza

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vicikó
Mangalica szalonnás túrós csusza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 720 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2161 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1058.8 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    22 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 720 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    128.8 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3176.3 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1096 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 2161 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.5 g
  • Cink
    87 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát apró kockára vágjuk és egy serpenyőben kisütjük. ( Ha túl sok zsírja lenne, akkor kiszedünk belőle )
  2. Közben a tésztát sós vízben kifőzzük és forrón tartjuk.
  3. Amint kisült a szalonna, a pörcök kb. felét kivesszük. Levesszük a tűzről és a tejfölt belekeverjük a forró zsírba, majd kicsit visszatesszük a tűzre és újból megforrósítjuk. Most már levehetjük a tűzről.
  4. A lecsepegtetett tésztát azonnal beletesszük a zsíros tejfölbe, hozzáadjuk a túrót is. Jól átkeverjük és ha kell, sózzuk.
  5. Rögtön tányérokba szedjük és a félretett szalonna pörcökkel megszórjuk és tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16034
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mangalica szalonnás túrós csusza
Vicikó 251 recept

Kedves férjem megboldogult legénykori túrós csusza készítési módszere, miszerint a forró zsírba rakta a tejfölt, visszatette a tűzre újból átforrósítani,  és utána gyorsan az összes többi hozzávalót belekeverte. És kész volt! És forró volt! Elmesélése óta én is mindig így csinálom, mert nem hűl ki, mire mindent ráteszünk, (amik ugye hidegek ) és evésre kerül a sor.  Nekem mindig félig hideg volt:-( Így aztán nem volt nagy kedvenc a túrós csusza. A sütőbeni " sütést, átmelegítést " pedig nem nagyon kedvelem, mert szerintem mindig száraz lesz. De így... ?! Finom, szaftos!  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...