r
Nosalty Logó

Mandulás piskóta liszt-cukor nélkül

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mandulás piskóta liszt-cukor nélkül
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

732
Kalória
33.1g
Fehérje
25.4g
Szénhidrátok
57.1g
Zsír
245.4g
Víz
520.2g
Koleszterin
5.5g
Rost
9.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 732 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2923 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 158 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2239.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    580 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    943 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    245.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    616 micro
Összesen 732 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.4 g

Zsír

  • Összesen
    228.6 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    2081 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8957.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    2320 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    703 mg
  • Foszfor
    3770 mg
  • Nátrium
    1951 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    981.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1454 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    452 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    1633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1444 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2464 micro
Összesen 2923 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Első lépésben minden hozzávalót előkészünk, majd a tepsibe sütőpapírt teszünk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval keményre felverjük, félretesszük.
  3. Egy tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat, azaz az őrölt mandulát, a sütőport és a zabkorpát. Egy másik tálban a tojások sárgáját robotgéppel az 1 evőkanál folyékony édesítőszerrel habosra kavartatjuk.
  4. Már csak kézzel, fakanállal keverve fokozatosan adagoljuk hozzá a mandulás keveréket és kanalanként a vizet. Jól összedolgozzuk, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is óvatosan hozzákeverjük, hogy a hab ne törjön. Piskóta állagú tésztát kell kapnunk.
  5. Előre melegített sütőben 10 percig 180 fokon, majd további 10 percig 150 fokon megsütjük a tésztánkat.
  6. Amíg a tésztánk sül, elkészítjük a krémet. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, félretesszük. Majd a gyümölcsöt, a joghurtot egy tálba téve ízesítjük folyékony édesítőszerrel, aztán hozzákeverjük a zselatinfixet, majd a felvert tejszínhabot óvatosan, hogy ne törjön.
  7. Az elkészített krémet a kihűlt tésztánkra simítjuk, és a legoptimálisabb állag eléréséhez 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni, majd jóízűen elfogyasztjuk! Egészségünkre!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x34

Inzulinos cukorbeteg lettem, ráadásul életem legszebb időszakát töltöm: kisbabát hordok a szívem alatt. Ezen okoknál fogva nehezen tudok lemondani egy kis bűnözésről. Egyébként is édesszájú voltam, most pedig, hogy meg is van szabva, hogy mit is lehet fogyasztani, még jobban kívánom az édességeket. Igazság szerint órákat töltöttem el az internet előtt alacsony szénhidráttartalmú sütirecepteket keresgélve, de nem találtam az ízlésemnek, a pénztárcámnak és az elképzelésemnek megfelelőt. Így jutottam el addig, hogy kikísérleteteztem ezt a liszt és cukormentes desszertet. Igaz az is, hogy a kalóriatartalma ennek a sütinek nem hanyagolható el, de annak, akinek úgyszintén a szénhidrát számolgatása fontos, esetleg cukorbeteg, vagy csak egészségesebben akar élni, tökéletes választás, és az ára sem horribilis. A tölteléket ízlésünk szerint variálhatjuk, akár diétás lekvárt is kenhetünk rá. Szeretettel ajánlom minden hasonló cipőben járó sorstársamnak!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Amire eddig nem gondoltunk: ezek lehetnek az árrésstop negatív hatásai

Hamarosan életbe lép az árréstop, mely minden olyan kereskedelmi egységre vonatkozik, amelynek éves bevétele meghaladja a nettó egymilliárd forintot. Ezután a boltokban barátságosabb árakat tapasztalhatnak a vásárlók (legalábbis nem egyre növekvő árakat), de az új rendelkezésnek lehetnek negatív következményei.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!