Mandulás-marcipános és rumos-mazsolás-gesztenyés bejgli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
9g porcukor35 kcal
-
33g margarin239 kcal
-
23g tej13 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
5g tojás6 kcal
Mandulás-marcipános töltelék
-
33g mandula197 kcal
-
17g mandulatej6 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
25g marcipán116 kcal
Rumos-mazsolás-gesztenyés töltelék
-
63g gesztenyemassza112 kcal
-
8g mazsola25 kcal
-
4g rum10 kcal
-
42 kcal
-
13g porcukor48 kcal
Tetejére
-
9g tojás12 kcal
Összesen
1248
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
110g porcukor426 kcal
-
400g margarin2868 kcal
-
270g tej151 kcal
-
2g só0 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
55g tojás69 kcal
Mandulás-marcipános töltelék
-
400g mandula2360 kcal
-
200g mandulatej76 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
300g marcipán1386 kcal
Rumos-mazsolás-gesztenyés töltelék
-
750g gesztenyemassza1343 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
50g rum116 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
150g porcukor581 kcal
Tetejére
-
110g tojás138 kcal
Összesen
14955
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tésztához
-
22.8g finomliszt83 kcal
-
2.5g porcukor10 kcal
-
9.1g margarin66 kcal
-
6.2g tej3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g élesztő1 kcal
-
1.3g tojás2 kcal
Mandulás-marcipános töltelék
-
9.1g mandula54 kcal
-
4.6g mandulatej2 kcal
-
5.7g porcukor22 kcal
-
6.9g marcipán32 kcal
Rumos-mazsolás-gesztenyés töltelék
-
17.1g gesztenyemassza31 kcal
-
2.3g mazsola7 kcal
-
1.1g rum3 kcal
-
4.6g növényi habtejszín11 kcal
-
3.4g porcukor13 kcal
Tetejére
-
2.5g tojás3 kcal
Összesen
343
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 22.1 g
Zsír
-
Összesen 56.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 701.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 293 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 160.1 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 32 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 292 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 275 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 205 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
1248
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 265.7 g
Zsír
-
Összesen 681.2 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 296 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 154 g
-
Koleszterin 544 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8419.5 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 402 mg
-
Kálcium 1568 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 1369 mg
-
Foszfor 3513 mg
-
Nátrium 1491 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1921.6 g
-
Cukor 774 mg
-
Élelmi rost 85 mg
VÍZ
-
Összesen 383.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3508 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 133 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 379 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 769 micro
-
Kolin: 809 mg
-
Retinol - A vitamin: 3304 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2456 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 914 micro
Összesen
14955
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 8.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
343
kcal
Hozzávalók
Tésztához
Mandulás-marcipános töltelék
Rumos-mazsolás-gesztenyés töltelék
-
75 dkg gesztenyemassza
-
10 dkg mazsola
-
0.5 dl rum
-
15 dkg porcukor
Tetejére
-
2 db tojás
Elkészítés
Tésztához
- A tejbe beleteszünk 3 dkg porcukrot. Meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet a sóval, a 8 dkg porcukorral és a margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tojást. Jól kezelhető tésztává gyúrjuk.
- Hideg helyen legalább 1 órát pihentetjük.
Mandulás-marcipános töltelék
- A mandulatejszínt és a porcukrot lábosba tesszük. Felforraljuk, majd hozzákeverjük a darált mandulát, és lehúzzuk a tűzről.
- A marcipánmasszát lereszeljük, és a mandula töltelékbe keverjük.
- Kihűtjük.
Rumos-mazsolás-gesztenyés töltelék
- A mazsolát beáztatjuk legalább fél órára a rumba.
- A gesztenyemasszát összetörjük, hozzáadjuk a tejszínt és a mazsoláról leöntött rumot, és krémesre keverjük.
- Belekeverjük a porcukrot is, és ezzel is kikeverjük.
- Végül a mazsolát is belekeverjük.
- A tésztát 6 egyforma részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk, és megtöltjük a töltelékekkel.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a rudakat.
Tetejére
- Megkenjük a rudak tetejét a tojássárgákkal. Hideg helyre tesszük egy éjszakára.
- Másnap lekenjük a tojásfehérjékkel a rudakat, és langyos helyen pihentetjük kb. 1 órát.
- Előmelegített, 160 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x38
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 10234
- Feltöltés dátuma: 2013. december 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Gonoszka1
428 recept
Idén is elérkezett a karácsonyi bejglik sütésének ideje. Mivel Anyukám a hagyományos mákos és diós bejgliket készíti el, és ad mindannyiunknak, én minden évben más tölteléket találok ki. Idén ezekre esett a választásom. A én általam használt hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámolva, a mandulás-marcipános bejgli 100 grammja 464 kalóriát, a rumos-mazsolás-gesztenyés bejgli 100 grammja 346 kalóriát tartalmaz.