r
Nosalty Logó

Mandulás-marcipános és rumos-mazsolás-gesztenyés bejgli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Mandulás-marcipános és rumos-mazsolás-gesztenyés bejgli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Mandulás-marcipános töltelék

Rumos-mazsolás-gesztenyés töltelék

Tetejére

Összesen 1248 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Mandulás-marcipános töltelék

Rumos-mazsolás-gesztenyés töltelék

Tetejére

Összesen 14955 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Mandulás-marcipános töltelék

Rumos-mazsolás-gesztenyés töltelék

Tetejére

Összesen 343 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.1 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 1248 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    265.7 g

Zsír

  • Összesen
    681.2 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    296 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    154 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8419.5 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    402 mg
  • Kálcium
    1568 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    1369 mg
  • Foszfor
    3513 mg
  • Nátrium
    1491 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1921.6 g
  • Cukor
    774 mg
  • Élelmi rost
    85 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3508 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    133 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    379 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    769 micro
  • Kolin:
    809 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2456 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    914 micro
Összesen 14955 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Mandulás-marcipános töltelék

Rumos-mazsolás-gesztenyés töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A tejbe beleteszünk 3 dkg porcukrot. Meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet a sóval, a 8 dkg porcukorral és a margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tojást. Jól kezelhető tésztává gyúrjuk.
  2. Hideg helyen legalább 1 órát pihentetjük.

Mandulás-marcipános töltelék

  1. A mandulatejszínt és a porcukrot lábosba tesszük. Felforraljuk, majd hozzákeverjük a darált mandulát, és lehúzzuk a tűzről.
  2. A marcipánmasszát lereszeljük, és a mandula töltelékbe keverjük.
  3. Kihűtjük.

Rumos-mazsolás-gesztenyés töltelék

  1. A mazsolát beáztatjuk legalább fél órára a rumba.
  2. A gesztenyemasszát összetörjük, hozzáadjuk a tejszínt és a mazsoláról leöntött rumot, és krémesre keverjük.
  3. Belekeverjük a porcukrot is, és ezzel is kikeverjük.
  4. Végül a mazsolát is belekeverjük.
  5. A tésztát 6 egyforma részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk, és megtöltjük a töltelékekkel.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a rudakat.

Tetejére

  1. Megkenjük a rudak tetejét a tojássárgákkal. Hideg helyre tesszük egy éjszakára.
  2. Másnap lekenjük a tojásfehérjékkel a rudakat, és langyos helyen pihentetjük kb. 1 órát.
  3. Előmelegített, 160 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x38
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 10234
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulás-marcipános és rumos-mazsolás-gesztenyés bejgli
Gonoszka1 428 recept

Idén is elérkezett a karácsonyi bejglik sütésének ideje. Mivel Anyukám a hagyományos mákos és diós bejgliket készíti el, és ad mindannyiunknak, én minden évben más tölteléket találok ki. Idén ezekre esett a választásom. A én általam használt hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámolva, a mandulás-marcipános bejgli 100 grammja 464 kalóriát, a rumos-mazsolás-gesztenyés bejgli 100 grammja 346 kalóriát tartalmaz.

Hozzávalók

Tésztához

Mandulás-marcipános töltelék

Rumos-mazsolás-gesztenyés töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...