Mandulás-marcipános rolád
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petrőcz Cintia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
46g tojás58 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
-
8g mandula49 kcal
-
1g mandulaaroma0 kcal
A krémhez
-
42g margarin299 kcal
-
29 kcal
-
67g tej37 kcal
-
42g porcukor161 kcal
-
2g mandulaaroma0 kcal
-
17g marcipán77 kcal
A díszítéshez
-
17g mandula98 kcal
Összesen
922
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
3g mandulaaroma0 kcal
A krémhez
-
250g margarin1793 kcal
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
10g mandulaaroma0 kcal
-
100g marcipán462 kcal
A díszítéshez
-
100g mandula590 kcal
Összesen
5527
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
16.5g tojás21 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
4.8g finomliszt18 kcal
-
3g mandula18 kcal
-
0.2g mandulaaroma0 kcal
A krémhez
-
15g margarin108 kcal
-
2.7g vaníliás pudingpor10 kcal
-
24.1g tej13 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
0.6g mandulaaroma0 kcal
-
6g marcipán28 kcal
A díszítéshez
-
6g mandula35 kcal
Összesen
332
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 55.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 577 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 218 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.8 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 40.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 406 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 385 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 255 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 206 micro
Összesen
922
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.3 g
Zsír
-
Összesen 333.4 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 156 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 84 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3462.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 969 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 457 mg
-
Foszfor 1305 mg
-
Nátrium 596 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 556.5 g
-
Cukor 426 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 245.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2435 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 61 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 233 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 829 mg
-
Retinol - A vitamin: 2307 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1531 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1233 micro
Összesen
5527
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
332
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojás
-
8 dkg finomliszt
-
5 dkg mandula
-
3 ml mandulaaroma
A krémhez
-
25 dkg margarin
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
4 dl tej
-
25 dkg porcukor
-
10 ml mandulaaroma
-
10 dkg marcipán
A díszítéshez
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt 170 előmelegítjük. A tésztához és a díszítéshez szükséges szeletelt mandulát egyenletesen egy tiszta tepsibe szórjuk. Betesszük a sütőbe és gyakori, 2-3 percenkénti ellenőrzés és forgatás mellett szép világosbarnára pirítjuk.
- Közben előkészülünk a piskótához: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét az összes cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgáját és a mandulaaromát is hozzáadjuk, és könnyedén összekeverjük.
- A megpirult mandulának az egyharmadát a kezünk között apróra törjük.
- A megüresedett sütőt 220 °C-ra állítjuk. Az átszitált lisztet összekeverjük az összetört mandulalapocskákkal, majd óvatosan egy fakanállal két részletben a habba keverjük.
- A tésztát egy papírral kibélelt tepsibe öntjük, és elsimítjuk. Az előmelegített sütőben készre sütjük.
- A krémhez a pudingot a tejjel a zacskón levő utasítás szerint cukor nélkül megfőzzük, és kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingot és a 4 mokkáskanál mandulaaromát is beledolgozzuk.
- A krém 80%-ával megkenjük a lapot. A marcipánt átgyúrjuk, és egy 35 cm hosszú, egyenletes hengert görgetünk belőle a kezünkkel. A marcipánrudat a krémrétegre helyezzük, és a hengertől indulva szorosan felcsavarjuk. A maradék krémmel átkenjük a rolád külsejét, és beszórjuk a maradék mandulával.
- Hűtőbe tesszük 3-4 órára, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Tepsi mérete: 32x35
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 3498
- Feltöltés dátuma: 2012. február 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Petrőcz Cintia
14 recept
Anyukámmal egyik kedvencünk a marcipán. :) Azoknak ajánlom, akik hasonlóan szeretik a marcipánt! :) Elég nagy rolád lesz belőle, ezért írtam 6 főre (kb. 12 szelet).