r
Nosalty Logó

Mandulás Kossuth torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Mandulás Kossuth torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Lapok

Krém

Összeállítás

Összesen 541 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Lapok

Krém

Összeállítás

Összesen 6488 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Lapok

Krém

Összeállítás

Összesen 415 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 541 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    488.1 g
  • Telített zsírsav
    253 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4498.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    950 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    795 mg
  • Foszfor
    2038 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.3 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    479.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    782 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3083 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1074 micro
Összesen 6488 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 415 kcal

Hozzávalók

Lapok

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Lapok

  1. A puha vajat összekavarjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját is, és krémesre kavarjuk. Belereszeljük az alaposan megmosott citrom héját. A lisztbe elvegyítjük az őrölt mandulát, a vaníliát, majd hozzákavarjuk a vajas krémhez.
  2. A tojások fehérjét hemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a lisztes masszába.
  3. Beleöntjük egy 23-24 cm-es tortaformába, tetejét megszórjuk a mandulaforgáccsal, és 190°C-on 35-40 perc alatt szép sárgára sütjük. (Ha barnulna a teteje, le lehet takarni alufóliával.)
  4. Sütés után hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A csokoládét és a vajat gőz fölött felolvasztjuk, és egyenletesen összekavarjuk. Hagyjuk langyosra hűlni. Ezalatt a jól lehűtött tejszínt kemény habbá verjük (nekem úgy szokott általában sikerülni, hogy felhasználás előtt kb. egy 20 percre a fagyasztóba dugom), és beleforgatjuk egyenletesen a csokis krémbe.

Összeállítás

  1. A kihűlt piskótát vízszintesen kettőbe vágjuk, és megtöltjük a csokis krémmel. Tálaláskor megszórjuk enyhén porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1858
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Kossuth-kifli recept újjászületése, torta formában. Egyszerű, gyors és finom. Akik édesebben szeretik azok étcsoki helyett használjanak tejcsokoládét a krémhez.  

Hozzávalók

Lapok

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...