r
Nosalty Logó

Mandulás Kossuth torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Allisc
Mandulás Kossuth torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Lapok

Krém

Összeállítás

541
Kalória
8.1g
Fehérje
38.1g
Szénhidrátok
40.7g
Zsír
39.9g
Víz
143.1g
Koleszterin
2.9g
Rost
21.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Lapok

Krém

Összeállítás

Összesen 541 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Lapok

Krém

Összeállítás

Összesen 6488 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Lapok

Krém

Összeállítás

Összesen 415 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 541 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    488.1 g
  • Telített zsírsav
    253 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4498.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    950 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    795 mg
  • Foszfor
    2038 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.3 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    479.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    782 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3083 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1074 micro
Összesen 6488 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 415 kcal

Elkészítés

Lapok

  1. A puha vajat összekavarjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját is, és krémesre kavarjuk. Belereszeljük az alaposan megmosott citrom héját. A lisztbe elvegyítjük az őrölt mandulát, a vaníliát, majd hozzákavarjuk a vajas krémhez.
  2. A tojások fehérjét hemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a lisztes masszába.
  3. Beleöntjük egy 23-24 cm-es tortaformába, tetejét megszórjuk a mandulaforgáccsal, és 190°C-on 35-40 perc alatt szép sárgára sütjük. (Ha barnulna a teteje, le lehet takarni alufóliával.)
  4. Sütés után hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A csokoládét és a vajat gőz fölött felolvasztjuk, és egyenletesen összekavarjuk. Hagyjuk langyosra hűlni. Ezalatt a jól lehűtött tejszínt kemény habbá verjük (nekem úgy szokott általában sikerülni, hogy felhasználás előtt kb. egy 20 percre a fagyasztóba dugom), és beleforgatjuk egyenletesen a csokis krémbe.

Összeállítás

  1. A kihűlt piskótát vízszintesen kettőbe vágjuk, és megtöltjük a csokis krémmel. Tálaláskor megszórjuk enyhén porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A Kossuth-kifli recept újjászületése, torta formában. Egyszerű, gyors és finom. Akik édesebben szeretik azok étcsoki helyett használjanak tejcsokoládét a krémhez.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!