Mandulás-joghurtos sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
21g tojás26 kcal
-
18g cukor68 kcal
-
18g görög joghurt18 kcal
-
13g napraforgó olaj111 kcal
-
9g mandula55 kcal
-
24g finomliszt86 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
Összesen
364
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
165g tojás208 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
140g görög joghurt144 kcal
-
100g napraforgó olaj884 kcal
-
75g mandula443 kcal
-
190g finomliszt692 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
Összesen
2915
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
20.3g tojás26 kcal
-
17.2g cukor67 kcal
-
17.2g görög joghurt18 kcal
-
12.3g napraforgó olaj109 kcal
-
9.2g mandula54 kcal
-
23.3g finomliszt85 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
Összesen
359
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 345.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
364
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 59.5 g
Zsír
-
Összesen 166.3 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2765.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 583 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 262 mg
-
Foszfor 1250 mg
-
Nátrium 541 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 308 g
-
Cukor 144 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 136.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 61 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 485 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 765 micro
Összesen
2915
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 339.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
359
kcal
Hozzávalók
-
3 db tojás
-
140 g cukor
-
140 g görög joghurt
-
100 ml napraforgó olaj
-
190 g finomliszt
-
2 tk sütőpor
Elkészítés
- A tojásokat a cukorral egy edénybe tesszük, majd kézi mixerrel kb. 6-7 perc alatt világos habbá verjük. Hozzákeverjük a joghurtot és az olajat.
- A lisztet elkeverjük a mandulával és a sütőporral, átszitáljuk, és kanalanként óvatosan a tojásos keverékhez kavarjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
- Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x8
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 170
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 18789
- Feltöltés dátuma: 2017. július 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Egy egyszerű és finom sütemény, amelynek a tésztája enyhén szaftos, nem lesz száraz. A kihűlt süteményt leönthetjük csokimázzal, vagy csak egyszerűen szórjuk meg porcukorral.