r
Nosalty Logó

Mandarinszószos sült lazac

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mandarinszószos sült lazac
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

szósz előkészítése

lazac kisütése

365
Kalória
23g
Fehérje
9.7g
Szénhidrátok
27g
Zsír
133.2g
Víz
125g
Koleszterin
1.3g
Rost
7.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

szósz előkészítése

lazac kisütése

Összesen 365 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

szósz előkészítése

lazac kisütése

Összesen 1459 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

szósz előkészítése

lazac kisütése

Összesen 151 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    133.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    435 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 365 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    107.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2444.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1124 mg
  • Nátrium
    899 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    532.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    1740 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    235 micro
  • β-karotin
    1546 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    566 micro
Összesen 1459 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 151 kcal

Elkészítés

szósz előkészítése

  1. A mandarin levét összekeverjük a crème fraîchével és a lime lével. Crème fraîche helyett használható tejszín és tejföl 1:1 arányú keveréke is.
  2. Hozzákeverjük a szójaszószt, az apróra vágott koriandert és chilit. Néhány koriander levelet félreteszünk a díszítéshez.

lazac kisütése

  1. A lazacot hüvelykujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sóval és borssal bedörzsöljük. Lehet szélesebb szeleteket is vágni, ebben az esetben ~3 centinként beirdaljuk.
  2. Serpenyőben vajat melegítünk, és a már forró serpenyőbe dobjuk a lazac szeleteket.
  3. A serpenyőben hagyunk egy kis szabad területet, ahol a fokhagymát és a gyömbért sóval-borssal dinszteljük.
  4. A lazac pár perc alatt átsül, ekkor megfordítjuk. Elegendő, ha a lazac szélei megsülnek, ha a közepe rózsaszín, nem teljesen átsült.
  5. Ha a lazac nagyjából kész, hozzákeverjük a mandarinos-crème fraîchés szószt. Fedő alatt pár percig hagyjuk rotyogni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 6 perc

Az Északi-tengernél lakunk, bő 20km-re Európa legnagyobb kikötőjétől. Így hát mikor megkaptuk a fülest Hága legjobb halboltjáról, tudtam, hogy a tengeri herkentyűk frontján gasztroforradalmi változások következnek életünkben. A boltban széles repertoárban valóban csodálatos, friss és gyönyörű árú volt. Tehát a barátaink szülinapi szushi-partijára úgy vásároltunk, hogy változatos halebédre legyen másnap még lehetőségünk. Három halételt álmodtam, a lazachoz teljesen saját szószt találtam ki. A hozzávaló mandarint köszönöm a szülinaposoknak.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!