r
Nosalty Logó

Mandarinszószos sült lazac

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mandarinszószos sült lazac
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

szósz előkészítése

lazac kisütése

Összesen 365 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

szósz előkészítése

lazac kisütése

Összesen 1459 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

szósz előkészítése

lazac kisütése

Összesen 151 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    435 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 365 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    107.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2444.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1124 mg
  • Nátrium
    899 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    532.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    1740 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    235 micro
  • β-karotin
    1546 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    566 micro
Összesen 1459 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

szósz előkészítése

lazac kisütése

Elkészítés

szósz előkészítése

  1. A mandarin levét összekeverjük a crème fraîchével és a lime lével. Crème fraîche helyett használható tejszín és tejföl 1:1 arányú keveréke is.
  2. Hozzákeverjük a szójaszószt, az apróra vágott koriandert és chilit. Néhány koriander levelet félreteszünk a díszítéshez.

lazac kisütése

  1. A lazacot hüvelykujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sóval és borssal bedörzsöljük. Lehet szélesebb szeleteket is vágni, ebben az esetben ~3 centinként beirdaljuk.
  2. Serpenyőben vajat melegítünk, és a már forró serpenyőbe dobjuk a lazac szeleteket.
  3. A serpenyőben hagyunk egy kis szabad területet, ahol a fokhagymát és a gyömbért sóval-borssal dinszteljük.
  4. A lazac pár perc alatt átsül, ekkor megfordítjuk. Elegendő, ha a lazac szélei megsülnek, ha a közepe rózsaszín, nem teljesen átsült.
  5. Ha a lazac nagyjából kész, hozzákeverjük a mandarinos-crème fraîchés szószt. Fedő alatt pár percig hagyjuk rotyogni.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 796
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 09.

Ajánló

Ajánlott köretek: saláta, kuszkusz, párolt rizs, petrezselymes burgonya Ajánlott borok: rosé, chardonnay, savignon blanc

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az Északi-tengernél lakunk, bő 20km-re Európa legnagyobb kikötőjétől. Így hát mikor megkaptuk a fülest Hága legjobb halboltjáról, tudtam, hogy a tengeri herkentyűk frontján gasztroforradalmi változások következnek életünkben. A boltban széles repertoárban valóban csodálatos, friss és gyönyörű árú volt. Tehát a barátaink szülinapi szushi-partijára úgy vásároltunk, hogy változatos halebédre legyen másnap még lehetőségünk. Három halételt álmodtam, a lazachoz teljesen saját szószt találtam ki. A hozzávaló mandarint köszönöm a szülinaposoknak.

Hozzávalók

szósz előkészítése

lazac kisütése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...