r
Nosalty Logó

Mályvacukros-csokis korongok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bacver
Mályvacukros-csokis korongok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 798 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4794 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.5 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 798 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    185.8 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4200.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    566 mg
  • Foszfor
    1577 mg
  • Nátrium
    1333 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    753.1 g
  • Cukor
    491 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1091 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1071 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    848 micro
Összesen 4794 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 392 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy kis edényben a vajat felolvasztjuk, majd beletördeljük a csokoládét, és kevergetjük, amíg el nem olvad.
  2. A cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük az egész tojásokkal, majd hozzáöntjük a már langyosra hűlt, olvasztott csokis keveréket.
  3. Egy másik tálban összekeverjük a száraz elemeket: liszt, kakaó, sütőpor, só. Ezt is a tojásos, csokoládés, vajas keverékhez adjuk, majd egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  4. A pihentetés után kb. 2,5 cm átmérőjű golyókat formázunk a tésztából, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük egymástól 4-5 cm-re. 175 °C-os előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
  5. Közben a mályvacukrokat hosszában elfelezzük, és mindegyik belső felébe fél kocka csokit nyomunk.
  6. Mikor kivesszük a kekszeket a sütőből, mindegyik tetejére nyomunk egy mályvacukrot a csokis felével lefelé, majd visszatesszük a sütőbe további 4 percre.
  7. Ha ez is eltelt, a sütiket tálcára pakoljuk át, és csokireszelékkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1893
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi süteményrecepteket kerestem, és egy angol nyelvű weboldalon találtam rá erre. Már akkor nagyon megtetszett, és mit ne mondjak, nem okozott csalódást... Frissen a legjobb, mert akkor még folyik a közepében a csoki és nyúlik a mályvacukor, de kihűlve sem rossz, csak akkor már a csoki visszakeményedik. Nagyon édes!!!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...