Málnazselével borított, csokipudingos torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Macskamentha
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 5% Zsír
Piskóta
-
23g finomliszt82 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
0g só0 kcal
-
35 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
19 kcal
Krémhez
Tetejére
-
100g málna52 kcal
-
3g tortazselé10 kcal
-
10g cukor39 kcal
Összesen
643
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 5% Zsír
Piskóta
-
45g finomliszt164 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Krémhez
Tetejére
-
200g málna104 kcal
-
6g tortazselé20 kcal
-
20g cukor77 kcal
Összesen
1285
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 5% Zsír
Piskóta
-
4.9g finomliszt18 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
Krémhez
-
4.9g csokoládés pudingpor19 kcal
-
38.3g tej21 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
Tetejére
-
21.9g málna11 kcal
-
0.7g tortazselé2 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
Összesen
140
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 18 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1493 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 490 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 498 mg
-
Nátrium 431 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.4 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 145.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 228 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 505 micro
Összesen
643
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 35.9 g
Zsír
-
Összesen 30.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2985.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 981 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 995 mg
-
Nátrium 863 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 210.8 g
-
Cukor 118 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 291.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 236 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 456 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1010 micro
Összesen
1285
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 326.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
3 ek finomliszt
-
3 db tojás
-
3 ek cukor
-
1 csipet só
-
1 ek napraforgó olaj
-
6 g sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
Krémhez
-
1 tasak csokoládés pudingpor
-
350 ml tej
-
3 ek cukor
Tetejére
-
6 g tortazselé
-
2 ek cukor
Elkészítés
Piskóta
- Szétválasztjuk a tojásokat sárgájára és fehérjére. A tojássárgáját habosra keverjük a kristálycukorral, vaníliás cukorral és az étolajjal. Ehhez a keverékhez hozzáadunk 2 evőkanál finomlisztet, amibe összekeverés előtt beleszórjuk a fél csomag sütőport. Miután kikevertük az egészet, hozzátesszük a maradék 1 evőkanál lisztet is, és szintén összekeverjük. Használhatunk kézi habverőt, de fakanalat is.
- Előmelegítjük a sütőt 160 fokra, alsó-felső sütésen. Egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljára kivágunk egy szilikonos sütőpapírt kerek formában (ceruzával körbe lehet rajzolni a sütőaljat). Az oldalát nem kenjük meg, nem béleljük ki (így szépen fel fog nőni a tészta).
- A tojásfehérjét keményre verjük kézi mixerrel. Egynegyedét hozzákeverjük a tojássárgájás-lisztes masszához, majd a többit lazán hozzáforgatjuk fakanállal úgy, hogy ne törjük össze a felvert fehérjét.
- Körülbelül 30-35 percig sütjük. Tűpróbával (hústű, fogpiszkáló) ellenőrizzük, ha már nem tapad rá a tészta, akkor jó. Hogy ne essen össze a piskótánk, lassan hűtjük ki. Én egy konyharuhát szoktam a résnyire nyitott sütőajtóhoz tenni, majd idővel kinyitom teljesen a sütőajtót, végül kiveszem. Egy kicsit így is beeshet a belseje, de ennyi belefér.
- Miközben hűl a tortalap, elkészítjük a csokipudingot. Ha kihűlt a tészta, körbevágjuk és kivesszük a tortaformából. Egyenesre vágjuk a tetejét és megfordítjuk, hogy az alja legyen felül (így a szép egyenes felület kerül felülre). Kettészeljük (a levágott részeket közben elcsipegetjük).
Krémhez
- A csokipudingport egy hideg vízzel kiöblített edénybe tesszük. Hozzáteszünk 2-3 csapott evőkanál cukrot és kikeverjük 3,5 dl tejjel, majd megfőzzük és kihűtjük.
- Hogy ne bőrösödjön, fedő alatt hűtjük, és időnként megkeverjük. Ha kihűlt, megtöltjük vele a tortát.
Tetejére
- Kiolvasztjuk a málnát, és villával összetörjük. Összeforraljuk 2-3 perc alatt kristálycukorral. Ha kihűlt, átpasszírozzuk egy szűrőn.
- Az átpasszírozott málnasziruphoz hozzákeverünk fél csomag tortazselét, és 15 másodpercig forraljuk (a tasakon leírtak szerint). Ezután kevergetéssel hűtjük addig, amíg a torta tetejére nem tudjuk önteni (ne folyós és ne is dermedt legyen).
- Friss málnából is készíthetjük a málnazselét, ekkor kis vizet tegyünk hozzá a cukorral forralás előtt.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 5847
- Feltöltés dátuma: 2020. május 30.
Ajánló
Gyorsan elkészíthető "megkívántam valami édeset" sütemény.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Macskamentha
5 recept
Megkívántam a málnát, meg a sütit (végül is vasárnap van). Találtam a mélyhűtőmben egy kis dobozzal ebből a finom gyümölcsből, plusz már elég régen sütöttem piskótát, szóval épp ideje volt. A sütit nevezhetnénk mini tortának is, mivel 18 cm-es tortaformában készült.