r
Nosalty Logó

Málnás-túrós kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás-túrós kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 308 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3701 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 167 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.9 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 308 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.1 g

Zsír

  • Összesen
    187.3 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6910.4 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1168 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    2193 mg
  • Nátrium
    754 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    344.4 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    1471.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1518 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    883 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1483 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2251 micro
Összesen 3701 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.6 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Piskótaszerű tésztát készítünk:a tojássárgákat elektromos habverővel habosra, fehéredésig keverjük a kristálycukorral, a végén hozzáadjuk a vizet is. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és a sütőporos liszttel felváltva, vigyázva, hogy a hab ne törjön, apránként beledolgozzuk a cukros sárgájába. Egy közepes méretű tepsi alját kivajazzuk, majd sütőpapírral beborítjuk. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben, és előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A sütés közben a sütő ajtaját TILOS kinyitni!
  2. Amikor kissé már kihűlt a tészta, kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és a tésztát visszahelyezzük a tepsibe, majd a még langyos tésztát megkenjük a málnadzsemmel.
  3. 500 g málnát leturmixolunk, majd ritkább lyukú szűrőn átpasszírozzuk (a lének kb. 4 dl-nek kell lennie, ha kevesebb, vízzel pótoljuk), csomómentesen elkeverjük a pudingporral, a zselatinnal, valamint a cukorral, majd sűrű krémmé főzzük.
  4. A túrót áttörjük, majd a már csak langyos zselatinos málnát hozzákeverjük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan, apránként beledolgozzuk a málnás túróba, majd a krémet egyenletesen eloszlatjuk a piskótán.
  6. A tetejére csinosan rárakosgatjuk a málnát, kissé bele is nyomkodjuk, hogy tálaláskor ne peregjen le.
  7. Hűtőben dermeszteni kell. Négyzet alakúra szeleteljük. Kb. 24 szeletet ad ki.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 312
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 32737
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 22.

Ajánló

Tipp: Készíthetjük 500 g túró helyett fele-fele arányban túróból és mascarponéból is, valamint málna helyett eperből vagy más szezonális gyümölcsből (pl. ribizliből) is. Nyilvánvalóan, ilyenkor a dzsem passzoljon a felhasznált gyümölcshöz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Update 1-es verzióban is elkészítettem már (a képen éppen az látszik), annyi az egész, hogy a lisztet ill. a cukrot ugyanannyi mennyiségű Norbi liszttel és porédesítővel helyettesítjük, és sovány tehéntúróval, valamint diabetikus málnadzsemmel dolgozunk. Így egy szelet 114 Kcal-t tartalmaz. A cukros verziót nem számoltam ki :) A recept eredetileg a Príma Konyha valamelyik 2009-es számában jelent meg, kicsit módosítottam rajta.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...