r
Nosalty Logó

Mázas málnás tekercsek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Mázas málnás tekercsek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 809 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4862 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 297 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 809 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    130.2 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3395.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    970 mg
  • Nátrium
    1489 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    830.3 g
  • Cukor
    335 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    978 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 4862 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első körben melegítsük fel a tejet, és öntsük egy konyhai robotkép keverőüstjébe (ami a tésztakampó-tartozékkal van felszerelve). Adjuk hozzá a cukrot és az élesztőt. Keverjük el, fedjük le, és hagyjuk állni, amíg az élesztő kissé felhabosodik, ez körülbelül 5-10 perc.
  2. Alacsony fordulatszámon keverjük hozzá a lágy vajat, majd egyenként a tojásokat és a sót. A vaj nem igazán fog belekeveredni a keverékbe, ezért ne ijedjetek meg, ha darabos marad.
  3. Ezután fokozatosan adjuk hozzá a lisztet. Miután az egészet hozzáadtuk, addig keverjük, amíg kissé összeáll. Növeljük a sebességet, és addig dolgozzuk, amíg a tészta puha és rugalmas lesz, körülbelül 8-10 percig. Majd a tésztát tegyük enyhén lisztezett felületre, és kézzel 2-3 percig gyúrjuk. A tésztából formázzunk golyót, és tegyük enyhén kivajazott tálba. A tésztát takarjuk le, és meleg helyen 1-2 órán keresztül kelesszük duplájára.
  4. A szobahőmérsékletű kelesztés általában rendben van, de egy különösen hideg napon melegítsük elő a sütőt 60-70 °C-ra. Kapcsoljuk ki, tegyük bele a tésztát, és tartsuk kissé nyitva az ajtót. Ez a környezet optimális lesz a tészta megfelelő keléséhez.
  5. A tésztát enyhén lisztezett munkalapra borítjuk, és sodrófa segítségével 35-20 cm téglalappá nyújtjuk. Ügyeljünk arra, hogy a tészta sima és egyenletesen vastag legyen, a sarkainál is.
  6. A töltelék elkészítése: egy közepes tálban a fagyos málnát összeforgatjuk a lekvárral, a cukorral és a kukoricakeményítővel, majd szépen, egyenletesen elosztjuk a tésztán.
  7. Gyors mozdulatokkal feltekerjük a tésztát, amilyen szorosan csak tudjuk, majd damillal vagy cérnával 10-12 egyenletes tekercsre vágjuk. Egy sütőtepsibe helyezzük őket, vágott oldalukkal felfelé. Lefedjük a tekercseket fóliával, és hagyjuk meleg helyen kelni körülbelül 2 órát vagy akár egy fél napot.
  8. Miután a tekercsek megkeltek, előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra. Lefedjük alufóliával a tekercseket, és körülbelül 25-30 percig, 180-190 fokon sütjük, amíg aranybarnák nem lesznek. Végül a sütőtálat egy rácsra tesszük, hogy kissé kihűljön.
  9. Ez idő alatt elkészítjük a mázat: egy kis tálban simára verjük a porcukrot, a citromlevet és a szobahőmérsékletű krémsajtot. Hozzáadunk még cukrot vagy citromlevet, attól függően, hogy milyen sűrűre és savanykásra szeretnénk a mázat.
  10. Nyomjuk a mázat a tekercsekre még melegen, és így tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3905
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 06.

Ajánló

Miután kihűlt, fedjük le, és tároljuk szobahőmérsékleten legfeljebb 2-3 napig. A tekercsek 1 hónapig fagyaszthatók, majd kiolvasztva, felmelegítve fogyaszthatók. A mázat frissen érdemes készíteni!

Receptkategóriák

Mázas málnás tekercsek
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Amikor valami édes péksütit akarunk összehozni reggelire, hajlamosak vagyunk a jól bevált fahéjas tekercsénél leragadni. Félreértés ne essék, azok is csodálatosak, de jó néha egy kis változatosság. A fagyasztott málna előnyeit kihasználva, készítsünk például az év bármely szakában a következőhöz hasonló édes, gyümölcsös kelt tésztákat. Ezek a puha és lágy tekercsek lédús málnatöltelékkel és savanykás citromos mázzal meglocsolva csábítanak, és tökéletesek reggelire vagy villásreggelire. Ez a recept egy egyszerű útmutató ahhoz, hogy ti is amatőr mestereivé váljatok a sokoldalú kelt tésztáknak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...