Málnás sajttorta szandiika konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
szandiika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
Kekszhez
Sajtkrémhez
-
104g krémsajt260 kcal
-
42g cukor161 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
28g tojás35 kcal
Málnához
Összesen
840
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
Kekszhez
Sajtkrémhez
-
625g krémsajt1563 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
165g tojás208 kcal
Málnához
Összesen
5035
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 48.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 484.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 395 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.1 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 31 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
840
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.2 g
Zsír
-
Összesen 291.5 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 691 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2904.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 326 mg
-
Nátrium 2371 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 516.4 g
-
Cukor 352 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 186.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 713 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 449 mg
-
Retinol - A vitamin: 702 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 832 micro
Összesen
5035
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
321
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Kekszhez
- A zabkekszet aprítsuk morzsává, és adjuk hozzá az olvasztott vajat. Kavarjuk össze, majdnyomkodjuk bele a sütőpapírral bélelt tortaformába. TIPP: kapcsos tortaformában ajánlott sütni.
- 180 °C-on 10 percig süssük elő.
- A krémsajtot habverővel habosítsuk kb. 3 percig, majd adjuk hozzá a cukrot és a vanília aromát.
- A krém közepébe üssünk egy tojást, és a habverővel keverjük addig, amíg homogén nem lesz, de csak a körülötte lévő krémmel. A többi krémmel egy lapáttal forgassuk össze.
- Ugyanígy járjunk el a másik két tojással.
- Ha kihűlt a kekszalap, öntsük rá a krémet.
- Óvatosan üssük a munkalaphoz a tortaformát, és a feljövő buborékokat szúrjuk ki egy fogpiszkálóval.
- A málnát főzzük össze a cukorral. Ha kész, egy szűrőn passzírozzuk át.
- A krém tetejét málnával pöttyözzük be, és egy fogpiszkálóval húzzuk szét.
- Az alját és az oldalát 4-5 rétegben burkoljuk alufóliával. Ahol van a széle az alufóliának, ott kössük meg egy madzaggal, hogy a víz ne folyjon be.
- Forraljunk vizet, majd egy nagyobb tepsibe öntsük bele. (Nem kell sokat beleönteni, kb. 0,5 l!!)
- Majd helyezzük bele a sajttortánkat.
- Előmelegített sütőben 165°C-on süssük 65 percig, 30 perc elteltével a tetejét fedjük be alufóliával, és így süssük tovább.
- Hagyjuk kihűlni, és egy éjszakára tegyük hűtőbe.
- Másnap a maradék málnával tálalva fogyasszuk.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 75 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 612
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 93013
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 20.
Ajánló
Bárhol, bármikor, bármivel, bárkivel!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
szandiika
6 recept
Régen féltem a sajttortától, de anyukám kérésére kipróbáltam. Azóta csak ezt receptet követem, a család nagy örömére, ugyanis mennyei! Bátran ajánlom mindenkinek! Ne féljetek tőle, a nevével ellentétben édesen krémes!:) Ez a recept 26 cm-es kapcsos tortaformához elegendő! Remélem, nektek is éppúgy fog ízleni, mint ahogy nekünk! Jó étvágyat hozzá!:) TIPP: A tökéletes íz elérésének érdekében mindenképpen natúr krémsajtot használjatok, illetve zabfalatokat (az is natúr)!! Különben teljesen más ízvilágot fogtok kapni!