Málnás répatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Takács Kriszti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
34g sárgarépa12 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
8g dió49 kcal
-
66 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
Összesen
830
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
270g sárgarépa99 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
60g dió392 kcal
-
60g napraforgó olaj530 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
Összesen
6640
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
12.6g sárgarépa5 kcal
-
9.3g finomliszt34 kcal
-
10.3g tojás13 kcal
-
9.3g cukor36 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
2.8g dió18 kcal
-
2.8g napraforgó olaj25 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
7g vaj50 kcal
-
9.3g porcukor36 kcal
-
28g ricotta42 kcal
-
0.7g málna0 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
Összesen
309
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 53.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1021.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 309 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 385 mg
-
Nátrium 261 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.2 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 111.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 636 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 378 micro
-
α-karotin 1045 micro
-
β-karotin 2574 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 206 micro
Összesen
830
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 104.3 g
Zsír
-
Összesen 424.6 g
-
Telített zsírsav 208 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 127 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 1659 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8170.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 2476 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 325 mg
-
Foszfor 3082 mg
-
Nátrium 2090 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 633.7 g
-
Cukor 416 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 889.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5089 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 219 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 284 micro
-
Kolin: 798 mg
-
Retinol - A vitamin: 3025 micro
-
α-karotin 8358 micro
-
β-karotin 20590 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1651 micro
Összesen
6640
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 380.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 237 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 390 micro
-
β-karotin 960 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
309
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
200 g finomliszt
-
4 db tojás
-
200 g cukor
-
150 g vaj
-
60 ml napraforgó olaj
-
1 csomag sütőpor
-
1 tk fahéj
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
1 csipet só
Krém
-
150 g vaj
-
200 g porcukor
-
600 g ricotta
-
1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés
Tészta
- A répát megtisztítjuk és lereszeljük. A cukrot elkeverjük a szobahőmérsékletű, puha vajjal. Ezután hozzáadjuk a tojásokat és felhabosítjuk.
- A keverékhez adjuk az olajat, a répát és a diót, majd elkeverjük. Egy külön tálban a lisztet, a sót, a fahéjat és a sütőport is elkeverjük, ezután pedig ezt is a tojásos keverékhez adjuk.
- Egy kb. 25 cm széles formát olajsprayvel kifújunk, hogy ne tapadjon le a tészta, majd mehet is előmelegített sütőbe légkeverésen 180 C fokon 40 percre. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt a krémet rákenjük.
Krém
- A krémhez a szobahőmérsékletű vajat és a porcukrot kihabosítjuk kézi habverővel. Ezután mehet hozzá a ricotta, a vanília és 10 g liofilizált málna. Elkeverjük és mehet a hűtőbe 15 percre.
- Az összeállításhoz csak rákenjük a krém 2/3-át, majd a maradékot zacskóba tesszük, a sarkát kivágjuk, majd ahogy éppen kedvünk tartja, díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 849
- Feltöltés dátuma: 2022. február 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Takács Kriszti
133 recept