r
Nosalty Logó

Málnás mascarpone-torta Kandi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kandi02
Málnás mascarpone-torta Kandi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 42% Zsír

tészta

krém

tejszínes réteg

Összesen 1114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 42% Zsír

tészta

krém

tejszínes réteg

Összesen 4456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 42% Zsír

tészta

krém

tejszínes réteg

Összesen 355 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    89.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 1114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    357.5 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1225.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.1 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    553 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 4456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 355 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

tejszínes réteg

Elkészítés

tészta

  1. Ez a recept egy 18 cm átmérőjű tortaformához való. Előző este kell összerakni, másnap csak dekorálni.
  2. A csokoládét vízgőz felett megolvasszuk -volt, hogy simán lábasban, lassú tűzön olvasztottam, akkor sem lett semmi baja, hisz nem kell temperálni-. Az olvasztott és kihűlt csokoládét a mascarponekrémhez keverjük. Hozzáadjuk a porcukrot is.
  3. A vajat megolvasszuk, és ráöntjük még melegen a kekszmorzsára. Összedolgozzuk.
  4. A tortaforma alját lecsatoljuk, erre nincs szükségünk, és ráállítjuk arra a tányérra, amin majd tálaljuk, tegyünk alá tortacsipkét vagy zsírpapírt, így nem kell bajlódni az átrakással. Oldalát zsírpapírral kibéleljük.
  5. Összeállítjuk a tortát: Az aljára kerül az olvasztott vajas keksz, amit belenyomkodunk az aljára. Ráhalmozzuk a fagyasztott málnát -a keksz beissza majd, ha megolvad a málna-. Nem szoktam előtte kiolvasztani és lecsöpögtetni a málnát, de elszántabbak megtehetik. Kicsit meg szoktam szórni még porcukorral a málnát, hogy édesebb legyen. Erre halmozzuk a mascarponés csokoládés krémet. Betesszük a hűtőbe másnapig.
  6. Másnap felverjük a habtejszínt -Hulala a jó hozzá, mert van benne fixáló és elég stabil-. Ha nem Hulalával készítjük, akkor tegyünk bele expressz habfixálót, a hidegen kötőt.
  7. A tortáról lehúzzuk a tortaformát, lehúzzuk a zsírpapírt az oldaláról, és a tejszínhabbal megkenjük a tetejét és az oldalát. Dekoráljuk málnával vagy csokoládéval. Visszatesszük a hűtőbe a vendégek érkezéséig.
  • Tepsi mérete: 18
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2048
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kandi02 15 recept

Akartam valami gyorsan elkészíthető, sütés nélküli tortát. Éppen akkor akadtam rá erre a receptre egy régebbi újságban, és kicsit átalakítottam. Kedvenc tortám lett! Imádom! Az alja ropogós, a teteje pedig selymesen krémes. MMM... vagyis megunhatatlan mennyei manna :-) 

Hozzávalók

tészta

krém

tejszínes réteg

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...