Málnás-joghurtos tortácskák
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
Piskótatésztához:
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
6 kcal
A joghurtos krémhez:
-
3g lapzselatin11 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
A málnapüréhez:
Összesen
492
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
Piskótatésztához:
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
11 kcal
A joghurtos krémhez:
-
6g lapzselatin21 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
A málnapüréhez:
Összesen
979
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
Piskótatésztához:
-
7.9g tojás10 kcal
-
1.4g cukor6 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
A joghurtos krémhez:
-
0.9g lapzselatin3 kcal
-
28.8g joghurt18 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
21.6g habtejszín63 kcal
A málnapüréhez:
Összesen
142
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 646.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.3 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 250.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 277 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 271 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 276 micro
Összesen
492
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 59.7 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 373 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1292.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 437 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 487 mg
-
Nátrium 219 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.6 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 501.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 554 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 227 mg
-
Retinol - A vitamin: 542 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 553 micro
Összesen
979
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
Piskótatésztához:
-
1 db tojás
-
1 ek cukor
-
0.5 evőkanál finomliszt
-
0.5 ek cukrozatlan kakaópor
A joghurtos krémhez:
-
3 db lapzselatin
-
200 g joghurt
-
2 ek cukor
-
0.5 teáskanál vanília kivonat
-
150 ml habtejszín
A málnapüréhez:
-
1.5 ek cukor
Elkészítés
Piskótatésztához:
- A piskótatésztához a tojásfehérjét kézi mixerrel habosra verjük, hozzádolgozzuk a cukrot, majd a tojássárgáját. Rászitáljuk a kakaóval elkavart lisztet, és óvatosan hozzákeverjük.
- A tésztából sütőpapírral bélelt tepsibe 2 halmot rakunk, majd kb. 9-10 cm átmérőjű körökké simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-14 percig sütjük.
- Kivesszük, hagyjuk hűlni. Miután kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk a piskótáról, és 8 cm átmérőjű kerek formával kiszúrjuk.
- A málnát fagyosan egy edénybe tesszük, megszórjuk a cukorral, hozzáadunk 1-2 kanál vizet, felfőzzük, és kb. 2 percig főzzük. Botmixerrel pürésítjük, sűrű szitán átpasszírozzuk. A végén kb. 150 ml málnapüré kel legyen, kb. 50 ml-t félreteszünk a tálaláshoz.
- A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
- A joghurtot simára kavarjuk a cukorral és a vanília kivonattal. A zselatint kicsavarjuk, 2 lapot felolvasztunk, 2-3 ek. joghurtot hozzákeverünk, majd hozzákeverjük a maradék joghurthoz. A megmaradt zselatinlapot felolvasztjuk, hozzákavarunk 2 ek. málnapürét, majd a maradékhoz keverjük
- A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kocsonyásodó joghurthoz keverjük. Elosztjuk 3 egyforma részre, az egyikhez hozzákeverünk kb. 70 ml zselatinos málnapürét, a másikhoz a maradék zselatinos málnapürét, a harmadik megmarad natúrnak.
- A piskótaköröket desszertkarikákba helyezzünk, elosztjuk rajta a sötétebb málnakrémet, kb. 10 percre betesszük a hűtőbe, kivesszük, elosztjuk rajta a világosabb málnakrémet, ismét 10 percre a hűtőbe, majd elosztjuk rajta a natúr krémet. Kb. 6 órára hűtőbe tesszük.
- A tortácskákat a desszertkarikákból óvatosan kinyomjuk, tányérra helyezzük, és a maradék málnapürével leöntve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 14 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3417
- Feltöltés dátuma: 2017. július 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Finom mutatós desszert, ha nincs kedvünk piskótát sütni, morzsoljunk el egy-pár kakaós kekszet, majd dolgozzuk össze kevés olvasztott vajjal, és azt nyomkodjuk a desszertkarika aljára. A tortácskákat kb. 2 órára betehetjük a fagyasztóba is.