r
Nosalty Logó

Málnás-joghurtos tortácskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Málnás-joghurtos tortácskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskótatésztához:

A joghurtos krémhez:

A málnapüréhez:

Összesen 492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskótatésztához:

A joghurtos krémhez:

A málnapüréhez:

Összesen 979 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskótatésztához:

A joghurtos krémhez:

A málnapüréhez:

Összesen 142 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1292.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.6 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 979 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Piskótatésztához:

A joghurtos krémhez:

A málnapüréhez:

Elkészítés

Piskótatésztához:

  1. A piskótatésztához a tojásfehérjét kézi mixerrel habosra verjük, hozzádolgozzuk a cukrot, majd a tojássárgáját. Rászitáljuk a kakaóval elkavart lisztet, és óvatosan hozzákeverjük.
  2. A tésztából sütőpapírral bélelt tepsibe 2 halmot rakunk, majd kb. 9-10 cm átmérőjű körökké simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-14 percig sütjük.
  3. Kivesszük, hagyjuk hűlni. Miután kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk a piskótáról, és 8 cm átmérőjű kerek formával kiszúrjuk.
  4. A málnát fagyosan egy edénybe tesszük, megszórjuk a cukorral, hozzáadunk 1-2 kanál vizet, felfőzzük, és kb. 2 percig főzzük. Botmixerrel pürésítjük, sűrű szitán átpasszírozzuk. A végén kb. 150 ml málnapüré kel legyen, kb. 50 ml-t félreteszünk a tálaláshoz.
  5. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  6. A joghurtot simára kavarjuk a cukorral és a vanília kivonattal. A zselatint kicsavarjuk, 2 lapot felolvasztunk, 2-3 ek. joghurtot hozzákeverünk, majd hozzákeverjük a maradék joghurthoz. A megmaradt zselatinlapot felolvasztjuk, hozzákavarunk 2 ek. málnapürét, majd a maradékhoz keverjük
  7. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kocsonyásodó joghurthoz keverjük. Elosztjuk 3 egyforma részre, az egyikhez hozzákeverünk kb. 70 ml zselatinos málnapürét, a másikhoz a maradék zselatinos málnapürét, a harmadik megmarad natúrnak.
  8. A piskótaköröket desszertkarikákba helyezzünk, elosztjuk rajta a sötétebb málnakrémet, kb. 10 percre betesszük a hűtőbe, kivesszük, elosztjuk rajta a világosabb málnakrémet, ismét 10 percre a hűtőbe, majd elosztjuk rajta a natúr krémet. Kb. 6 órára hűtőbe tesszük.
  9. A tortácskákat a desszertkarikákból óvatosan kinyomjuk, tányérra helyezzük, és a maradék málnapürével leöntve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3416
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom mutatós desszert, ha nincs kedvünk piskótát sütni, morzsoljunk el egy-pár kakaós kekszet, majd dolgozzuk össze kevés olvasztott vajjal, és azt nyomkodjuk a desszertkarika aljára. A tortácskákat kb. 2 órára betehetjük a fagyasztóba is.

Hozzávalók

Piskótatésztához:

A joghurtos krémhez:

A málnapüréhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...