r
Nosalty Logó

Málnás-joghurtos tortácskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Málnás-joghurtos tortácskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskótatésztához:

A joghurtos krémhez:

A málnapüréhez:

Összesen 492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskótatésztához:

A joghurtos krémhez:

A málnapüréhez:

Összesen 979 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskótatésztához:

A joghurtos krémhez:

A málnapüréhez:

Összesen 142 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1292.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.6 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 979 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Piskótatésztához:

A joghurtos krémhez:

A málnapüréhez:

Elkészítés

Piskótatésztához:

  1. A piskótatésztához a tojásfehérjét kézi mixerrel habosra verjük, hozzádolgozzuk a cukrot, majd a tojássárgáját. Rászitáljuk a kakaóval elkavart lisztet, és óvatosan hozzákeverjük.
  2. A tésztából sütőpapírral bélelt tepsibe 2 halmot rakunk, majd kb. 9-10 cm átmérőjű körökké simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-14 percig sütjük.
  3. Kivesszük, hagyjuk hűlni. Miután kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk a piskótáról, és 8 cm átmérőjű kerek formával kiszúrjuk.
  4. A málnát fagyosan egy edénybe tesszük, megszórjuk a cukorral, hozzáadunk 1-2 kanál vizet, felfőzzük, és kb. 2 percig főzzük. Botmixerrel pürésítjük, sűrű szitán átpasszírozzuk. A végén kb. 150 ml málnapüré kel legyen, kb. 50 ml-t félreteszünk a tálaláshoz.
  5. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  6. A joghurtot simára kavarjuk a cukorral és a vanília kivonattal. A zselatint kicsavarjuk, 2 lapot felolvasztunk, 2-3 ek. joghurtot hozzákeverünk, majd hozzákeverjük a maradék joghurthoz. A megmaradt zselatinlapot felolvasztjuk, hozzákavarunk 2 ek. málnapürét, majd a maradékhoz keverjük
  7. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kocsonyásodó joghurthoz keverjük. Elosztjuk 3 egyforma részre, az egyikhez hozzákeverünk kb. 70 ml zselatinos málnapürét, a másikhoz a maradék zselatinos málnapürét, a harmadik megmarad natúrnak.
  8. A piskótaköröket desszertkarikákba helyezzünk, elosztjuk rajta a sötétebb málnakrémet, kb. 10 percre betesszük a hűtőbe, kivesszük, elosztjuk rajta a világosabb málnakrémet, ismét 10 percre a hűtőbe, majd elosztjuk rajta a natúr krémet. Kb. 6 órára hűtőbe tesszük.
  9. A tortácskákat a desszertkarikákból óvatosan kinyomjuk, tányérra helyezzük, és a maradék málnapürével leöntve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3417
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom mutatós desszert, ha nincs kedvünk piskótát sütni, morzsoljunk el egy-pár kakaós kekszet, majd dolgozzuk össze kevés olvasztott vajjal, és azt nyomkodjuk a desszertkarika aljára. A tortácskákat kb. 2 órára betehetjük a fagyasztóba is.

Hozzávalók

Piskótatésztához:

A joghurtos krémhez:

A málnapüréhez:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...