r
Nosalty Logó

Málnás charlotte torta Szofika konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szofika
Málnás charlotte torta Szofika konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A töltelékhez

754
Kalória
19.6g
Fehérje
100.5g
Szénhidrátok
31.8g
Zsír
131.9g
Víz
280.6g
Koleszterin
4.3g
Rost
66g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótatekercshez

A töltelékhez

Összesen 754 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótatekercshez

A töltelékhez

Összesen 3008 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótatekercshez

A töltelékhez

Összesen 189 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    131.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 754 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.4 g

Zsír

  • Összesen
    127.2 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1848.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    787 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.2 g
  • Cukor
    264 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    527.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    949 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    790 mg
  • Retinol - A vitamin:
    935 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1508 micro
Összesen 3008 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 189 kcal

Elkészítés

A piskótatekercshez

  1. A sütőt 160 fokra előmelegítjük, a gáztepsit sütőpapírral bevonjuk.
  2. A tojások fehérjét nem túl kemény habbá verjük, a sárgáját fehéredésig habosítjuk a cukorral. A sárgájás masszába beleforgatjuk a fehérjét, beleszitáljuk a lisztet, majd pár határozott mozdulattal összeforgatjuk. A tepsire simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
  3. Még melegen feltekerjük sütőpapírral együtt. Ha kihűlt, megkenjük málnalekvárral, és újra feltekerjük, ezúttal már a papír nélkül. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  4. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk kb. 5 percre, majd pici vízzel mikróban langyosra melegítjük, simára keverjük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a joghurtot, a porcukrot, citromhéjat, végül a langyosra hűlt zselatint, majd kb. félórára hűtőbe tesszük.
  6. Egy mély üvegtálat kibélelünk folpackkal, és beborítjuk piskótatekercs-szeletekkel. A krém kb. 1/3-át beleöntjük, ráhalmozzuk a málna felét, jöhet újabb adag krém, a málna másik fele, majd a maradék krémet is elsimítjuk a tetején, ami majd a torta alja lesz.
  7. Pár órára hűtőbe tesszük.
  8. Tálaláskor egy nagy tányérra borítjuk a tortát, lehúzzuk a folpackot, és már szeletelhetjük is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Charlotte-torta vagy piskótabomba. Szerény véleményem szerint egyike a világ legmutatósabb desszertjeinek. Na és ki tudna ellenállni piskótatekercsek közé rejtett gyümölcsös-joghurtos krémnek? Igazán kreatívan elkészíthető desszert ez: bármilyen gyümölccsel megállja a helyét, arra azonban figyeljünk, hogy a töltelékben lévő gyümölcs összhangban legyen a piskótatekercs töltelékével. A belsejét sima joghurtos krém helyett túrótöltelékkel is készíthetjük, fokozva az élvezeteket.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!