r
Nosalty Logó

Málnabefőtt

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boszi
Málnabefőtt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 907 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 152 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    793.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.4 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    857.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    262 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1360 micro
Összesen 907 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

  • 1 kg málna (ízlés szerint)
  • 10 ek cukor (2 ek kristálycukor üvegenként)

Elkészítés

  1. Az üvegek és a tetők tisztításával, fertőtlenítésével kezdjük a szokott módon.
  2. A málnát folyóvíz alatt óvatos leöblítjük, hogy ne menjen szét a gyümölcs. Megszáradni hagyjuk pl. konyhai törlőkendőn.
  3. Az üvegekbe rakjuk a málnát szépen sorban, szorosan, de itt is vigyázzunk, hogy ne nagyon törjük.
  4. Az üvegben lévő málnára rászórjuk a cukrot, majd felöntjük vízzel.
  5. Az üvegre jól rászorítjuk a kupakot.
  6. A már előkészített fazekat, amibe belefér (beleférnek) az üvegek, kibéleljük újságpapírral. Ebbe betesszük az üvegeket, és az üvegek 2/3-ig felöntjük vízzel. Meggyújtjuk a tüzet, és elkezdjük forralni, még a fedő nélkül. Ha már a befőttes üvegben is gyöngyözik a víz, rátesszük a fedőt, és kis lángra állítjuk.
  7. Szépen lassan 20 percet főzzük, majd lezárjuk, és másnapig hagyjuk a fazékban kihűlni.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13494
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 06.

Ajánló

Ha valaki szereti a málnát, érdemes eltenni télire!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vettem málnát. Gondoltam, most lesz belőle befőtt is. (A képen a jobb oldalon egy üvegben passzírozott málnalekvár van.) Ezt az egyszerű módszert több helyen leírták már a neten. Eddig valahogy kimaradt, de most megcsináltam. Ha valakit érdekel, a lekvárt most dzsemfix-szel készítettem, és a magokat eltávolítottam (na nem könnyen!).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...