adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 142.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 227 micro
Összesen
152
kcal
- 1% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 793.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 251 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 220 mg
-
Foszfor 290 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 219.4 g
-
Cukor 144 mg
-
Élelmi rost 65 mg
VÍZ
-
Összesen 857.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 262 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 160 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1360 micro
Összesen
907
kcal
- 1% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 72.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 78 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
82
kcal
Elkészítés
- Az üvegek és a tetők tisztításával, fertőtlenítésével kezdjük a szokott módon.
- A málnát folyóvíz alatt óvatos leöblítjük, hogy ne menjen szét a gyümölcs. Megszáradni hagyjuk pl. konyhai törlőkendőn.
- Az üvegekbe rakjuk a málnát szépen sorban, szorosan, de itt is vigyázzunk, hogy ne nagyon törjük.
- Az üvegben lévő málnára rászórjuk a cukrot, majd felöntjük vízzel.
- Az üvegre jól rászorítjuk a kupakot.
- A már előkészített fazekat, amibe belefér (beleférnek) az üvegek, kibéleljük újságpapírral. Ebbe betesszük az üvegeket, és az üvegek 2/3-ig felöntjük vízzel. Meggyújtjuk a tüzet, és elkezdjük forralni, még a fedő nélkül. Ha már a befőttes üvegben is gyöngyözik a víz, rátesszük a fedőt, és kis lángra állítjuk.
- Szépen lassan 20 percet főzzük, majd lezárjuk, és másnapig hagyjuk a fazékban kihűlni.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 13487
- Feltöltés dátuma: 2013. július 06.
Ajánló
Ha valaki szereti a málnát, érdemes eltenni télire!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Boszi
159 recept
Vettem málnát. Gondoltam, most lesz belőle befőtt is. (A képen a jobb oldalon egy üvegben passzírozott málnalekvár van.) Ezt az egyszerű módszert több helyen leírták már a neten. Eddig valahogy kimaradt, de most megcsináltam. Ha valakit érdekel, a lekvárt most dzsemfix-szel készítettem, és a magokat eltávolítottam (na nem könnyen!).