r
Nosalty Logó

Máktorta 10. - csokoládés, meggymártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nassoló Naplopó
Máktorta 10. - csokoládés, meggymártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A máktortához

A szószhoz

Összesen 495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A máktortához

A szószhoz

Összesen 5929 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A máktortához

A szószhoz

Összesen 250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.3 g

Zsír

  • Összesen
    312.9 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5626.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    2033 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    591 mg
  • Foszfor
    1963 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    691.2 g
  • Cukor
    433 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1669 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    849 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1646 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 5929 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

A máktortához

A szószhoz

Elkészítés

A máktortához

  1. A csokikat kockára darabolva gőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a margarint és a kristálycukrot. Lehúzzuk a gázról, és ha kihűlt, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáit, a szódabikarbónát, a lisztet és a mákot.
  2. A tojásfehérjéket habbá verjük. 1/3-át a masszához keverjük, hogy fellazítsa, majd óvatosan hozzáadjuk a többit is.
  3. Sütőpapírral bélelt, illetve margarinnal kikent, lisztezett formákba töltjük, majd 165 fokon 50-55 percig sütjük. Tűpróbát érdemes végezni.
  4. Amikor kivesszük a sütőből, sütőpapírra fejjel lefelé kiborítjuk, de előtte elővigyázatosságból vágjuk körbe a formában, nehogy a széle valahol beletapadjon, és kihűtjük.
  5. Meggyszósz: az üveg meggyet a levével és egy kevés vízzel együtt felforraljuk, majd hozzáadjuk az ízlés szerinti fahéjat, szegfűszeget, valamint a cukrot. Ezek után folyamatos kevergetés közben adagoljuk a keményítőt. Ha biztosra akarunk menni, kiszedünk egy kis tálba levet, és abban keverjük el a keményítőt, majd visszaöntjük a meggyhez. Megvárjuk, amíg kicsit besűrűsödik, és lehúzzuk a gázról.
  6. A tortából akár formákat is kivághatunk sütemény kiszúróval, akár tortaszeleteket, vagy akár kis tortaformákban is süthetünk egyszemélyes tortácskákat. Egy tányérra tesszük a tortát, rá vagy mellé a fagyi gombócokat, és meglocsoljuk meggyszósszal.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9905
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 21.

Ajánló

Vanília fagyi! Az ízvilág ezzel együtt lesz tökéletes! Házilag is elkészíthetjük, úgy még finomabb!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nassoló Naplopó 17 recept

Nagyon finom desszert, ami nagyon könnyen és nagyon sokféle formában elkészíthető. A képen éppen Zila formában készült, beletöltve a meggyszósz. Sajnos nem lehet több képet feltölteni, amint szeletelve van, vanília fagyival vagy éppen formakiszúróval tányérdesszertként tálalva. Kínálhatunk mellé friss gyümölcsöt is. Egy szeletet tányérra helyezünk, rá vagy mellé a vaníliafagyit kanalazzuk, és meglocsoljuk a meggyszósszal.

Hozzávalók

A máktortához

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...