r
Nosalty Logó

Máktorta 10. - csokoládés, meggymártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nassoló Naplopó
Máktorta 10. - csokoládés, meggymártással
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A máktortához

A szószhoz

495
Kalória
6.9g
Fehérje
57.6g
Szénhidrátok
26.1g
Zsír
27.5g
Víz
109.6g
Koleszterin
2.6g
Rost
36.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A máktortához

A szószhoz

Összesen 495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A máktortához

A szószhoz

Összesen 5929 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A máktortához

A szószhoz

Összesen 250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.3 g

Zsír

  • Összesen
    312.9 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5626.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    2033 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    591 mg
  • Foszfor
    1963 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    691.2 g
  • Cukor
    433 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    330.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1669 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    849 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1646 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 5929 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

A máktortához

  1. A csokikat kockára darabolva gőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a margarint és a kristálycukrot. Lehúzzuk a gázról, és ha kihűlt, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáit, a szódabikarbónát, a lisztet és a mákot.
  2. A tojásfehérjéket habbá verjük. 1/3-át a masszához keverjük, hogy fellazítsa, majd óvatosan hozzáadjuk a többit is.
  3. Sütőpapírral bélelt, illetve margarinnal kikent, lisztezett formákba töltjük, majd 165 fokon 50-55 percig sütjük. Tűpróbát érdemes végezni.
  4. Amikor kivesszük a sütőből, sütőpapírra fejjel lefelé kiborítjuk, de előtte elővigyázatosságból vágjuk körbe a formában, nehogy a széle valahol beletapadjon, és kihűtjük.
  5. Meggyszósz: az üveg meggyet a levével és egy kevés vízzel együtt felforraljuk, majd hozzáadjuk az ízlés szerinti fahéjat, szegfűszeget, valamint a cukrot. Ezek után folyamatos kevergetés közben adagoljuk a keményítőt. Ha biztosra akarunk menni, kiszedünk egy kis tálba levet, és abban keverjük el a keményítőt, majd visszaöntjük a meggyhez. Megvárjuk, amíg kicsit besűrűsödik, és lehúzzuk a gázról.
  6. A tortából akár formákat is kivághatunk sütemény kiszúróval, akár tortaszeleteket, vagy akár kis tortaformákban is süthetünk egyszemélyes tortácskákat. Egy tányérra tesszük a tortát, rá vagy mellé a fagyi gombócokat, és meglocsoljuk meggyszósszal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Nagyon finom desszert, ami nagyon könnyen és nagyon sokféle formában elkészíthető. A képen éppen Zila formában készült, beletöltve a meggyszósz. Sajnos nem lehet több képet feltölteni, amint szeletelve van, vanília fagyival vagy éppen formakiszúróval tányérdesszertként tálalva. Kínálhatunk mellé friss gyümölcsöt is. Egy szeletet tányérra helyezünk, rá vagy mellé a vaníliafagyit kanalazzuk, és meglocsoljuk a meggyszósszal.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!