Makréla japán miso szósszal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nihonka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
226
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
899
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1316.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 1034 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 90.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 386 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
226
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.6 g
Zsír
-
Összesen 38.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5267.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 682 mg
-
Nátrium 4136 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.4 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 360.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1543 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
899
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 741.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 582 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 217 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
126
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Rakjuk bele az összes megadott alapanyagot (gyömbéren és halon kívül) egy serpenyőbe.
- Kicsit erősebb fokozaton főzzük össze, majd mérsékeljük közepes lángra.
- Egy karamelles szószt kapunk, rakjuk bele a makrélaszeleteket és a gyömbért.
- Ezután fedő alatt pároljuk, néha ellenőrizzük, nehogy leégjen.
- Kb. 10-13 perc alatt elkészül, és máris lehet tálalni. Ne felejtsük el a halra a finom miso szószt is ráönteni, így lesz a legínyencebb.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1109
- Feltöltés dátuma: 2014. május 10.
Ajánló
Ez egy nagyon finom és egyszerű japán recept. A hozzávalók kínai alapanyag üzletekből vagy internetről ma már könnyen beszerezhetőek. Én finomra vágott káposztával szoktam tálalni és fogyasztani, hiszen így még egészségesebb:-)) Jó étvágyat!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nihonka
340 recept
Hetente legalább 3-4x fogyasztok halat, hiszen diétás és nem utolsósorban finom is. Ezt a receptet szintén Japánban tanultam, minden háztartásban készítik. A halat felhasználás előtt forrázzuk le, hogy a tipikus "halszag" eltűnjön. A friss gyömbért pedig vágjuk apróra, kb. mint a fokhagymát szoktuk.