r
Nosalty Logó

Makréla japán miso szósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nihonka
Makréla japán miso szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 899 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1316.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    1034 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    386 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 226 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5267.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    4136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1543 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 899 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Rakjuk bele az összes megadott alapanyagot (gyömbéren és halon kívül) egy serpenyőbe.
  2. Kicsit erősebb fokozaton főzzük össze, majd mérsékeljük közepes lángra.
  3. Egy karamelles szószt kapunk, rakjuk bele a makrélaszeleteket és a gyömbért.
  4. Ezután fedő alatt pároljuk, néha ellenőrizzük, nehogy leégjen.
  5. Kb. 10-13 perc alatt elkészül, és máris lehet tálalni. Ne felejtsük el a halra a finom miso szószt is ráönteni, így lesz a legínyencebb.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1109
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 10.

Ajánló

Ez egy nagyon finom és egyszerű japán recept. A hozzávalók kínai alapanyag üzletekből vagy internetről ma már könnyen beszerezhetőek. Én finomra vágott káposztával szoktam tálalni és fogyasztani, hiszen így még egészségesebb:-)) Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Makréla japán miso szósszal
Nihonka 340 recept

Hetente legalább 3-4x fogyasztok halat, hiszen diétás és nem utolsósorban finom is. Ezt a receptet szintén Japánban tanultam, minden háztartásban készítik.  A halat felhasználás előtt forrázzuk le, hogy a tipikus "halszag" eltűnjön. A friss gyömbért pedig vágjuk apróra, kb. mint a fokhagymát szoktuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...