r
Nosalty Logó

Mákos vargabéles

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Mákos vargabéles
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1071 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 5342 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1776.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    767 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.6 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 1071 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134 g

Zsír

  • Összesen
    183.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8883.3 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    3835 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    1124 mg
  • Foszfor
    3252 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    808.2 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    746 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1239 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    712 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 5342 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 377 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cérnametéltet egy lábosban enyhén sós vízben 1 evőkanál olajjal puhára főzzük, majd leszűrjük, és hidegre hűtjük.
  2. Közben a tepsit megkenjük olvasztott margarinnal, és 4 réteslapot belefektetünk, majd újra megkenjük margarinnal, és 2 evőkanál búzadarával meghintjük egyenletesen.
  3. A kihűlt tésztához adjuk a cukorral elkevert mákot, a vaníliás cukrot, citrom reszelt héját, 4 evőkanál tejfölt, 2 tojás sárgáját, ezt jól összedolgozzuk.
  4. Majd a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk, és a tepsiben egyenletesen elsimítjuk.
  5. Majd újra egy kis olvasztott margarint csurgatunk rá, és a maradék búzadarával megszórjuk.
  6. Végül a maradék 4 réteslapot rátesszük, és a margarinnal megkenjük.
  7. Előmelegített sütőben közepes lángon készre sütjük.
  8. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, és vaníliás porcukorral megszórjuk, s kockára vágva szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 11953
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 24.

Ajánló

Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert gyerekek kedvence is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos vargabéles
Gabimami58 139 recept

Eddig csak a túrós vargabélest készítettem, most újdonságként mákosan lett. Nagy meglepetés ért, hogy nagyon finomnak dicsérték, és hipp-hopp elfogyott. Igaz, még eddig én is mint újdonságként, második alkalommal készítettem így el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...