r
Nosalty Logó

Mákos-vaníliás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiss Móni
Mákos-vaníliás torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 854 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 3411 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 302 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2870.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    1165 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1020 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 854 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.5 g

Zsír

  • Összesen
    178.7 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    1084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11482.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    4662 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    936 mg
  • Foszfor
    4081 mg
  • Nátrium
    1558 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.3 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    888 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1482 micro
Összesen 3411 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1015.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg. Ha kész, akkor megsütjük megsütjük (tűpróba).
  3. Elkészítjük a krémet. A vanília pudingokat elkészítjük. A habot felverjük jó keményre.
  4. Ha a puding meghűlt, akkor belekeverjük a mákot, majd belekeverjük a felvert tejszínt. Majd legvégül a zselatinfixet.
  5. A piskótát középen kettévágjuk, megkenjük a krémmel, majd ráborítjuk a tetejét és azt is megkenjük a krémmel. Könnyebb, ha olyan a sütőformánk, aminek levehető széle van, mert a krém az elején még folyósabb, és az megtartja.
  6. Betesszük a hűtőbe dermedni!
  7. Majd kivétel után levesszük a forma oldalát, és megkenjük a torta szélét a maradék krémmel, és díszítjük vele és a cukorszívecskékkel. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5169
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Egy barátnőm születésnapjára készítettem, aki nagyon-nagyon szereti a mákot! És ez a torta krémes is, és mákos is!

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...