r
Nosalty Logó

Mákos-vaniliás aprósütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Mákos-vaniliás aprósütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 495 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 5948 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 495 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    365.8 g
  • Telített zsírsav
    194 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5484.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    2264 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    740 mg
  • Foszfor
    2049 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    604.7 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2292 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    894 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 5948 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 461 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A mákos linzertésztához felvágjuk a vaníliarudat, kikapargatjuk a magocskákat.
  2. Kézimixerrel habosra keverjük a vajat a porcukorral, a csipet sóval, a vaníliamagokkal, a tojással és a reszelt narancshéjjal.
  3. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a mákot, és összegyúrjuk.
  4. Fóliába csomagoljuk, és hűtőben egy éjszakán át pihentetjük.
  5. Másnap tetszés szerinti formákra alakítjuk.
  6. Ujjnyi kiflicskéket, apró pogácsákat (amiknek fakanállal benyomjuk a közepüket, ide majd meggyszemeket, lekvárt tehetünk) formázunk, illetve formákkal kiszúrjuk.
  7. A sütőt előmelegítjük, és megsütjük őket.
  8. A kiflik egyik részét hagyjuk a tepsin kihűlni, másik felét lehet azonnal forrón vaníliás porcukorba hempergetni.
  9. A kis pogik tetejét tetszés szerint megrakosgatjuk. A kopaszon maradt kiflik két végét olvasztott csokiba mártjuk. A kiszúrt formákat díszítjük olvasztott csokival, illetve kettessével lekvárral össze is ragaszthatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8010
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos-vaniliás aprósütemény
Vicikó 251 recept

A kitűnő Lajos Mari: Karácsonyi édességek c. könyvemből való recept. Nagyon finom falatkák, gyorsan elfogynak mindig.

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...