r
Nosalty Logó

Mákos süti dióbevonattal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Damilli
Mákos süti dióbevonattal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A külső bevonathoz

Összesen 1127 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A külső bevonathoz

Összesen 6755 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A külső bevonathoz

Összesen 471 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    76.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1627.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 1127 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.3 g

Zsír

  • Összesen
    456.7 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9767 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    4009 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    1215 mg
  • Foszfor
    3758 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    604.8 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1984 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    475 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1945 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 6755 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 471 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A külső bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. 10 dkg hideg vajat kis darabokra vágjuk.
  2. A lisztből, a vajból és a többi hozzávalóból, a dióbelet és a sűrített tejet kivéve, tésztát gyúrunk.
  3. Minimum két órára hűtőbe tesszük.
  4. A tepsit zsír papírral kibéleljük, és a tésztát durva reszelőn ráreszeljük.
  5. Pirulásig sütjük.
  6. Amikor lehűlt, kézzel összemorzsoljuk, és a maradék olvasztott vajjal, darált dióval és a sűrített tejjel összedolgozzuk.
  7. Porcukorba mártogatott kézzel gombócokat formálunk, és a porcukorba megforgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2508
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos süti dióbevonattal
Damilli 39 recept

Ezt a sütit abba a kategóriába lehet sorolni, hogy minél többször esszük, annál jobban kívánjuk.

Hozzávalók

A tésztához

A külső bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...