Mákos süti dióbevonattal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Damilli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
38g finomliszt137 kcal
-
42 kcal
-
42g vaj299 kcal
-
29g cukor111 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
17g tejföl33 kcal
-
33g mák175 kcal
-
0g só0 kcal
A külső bevonathoz
Összesen
1127
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
225g finomliszt819 kcal
-
249 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
173g cukor668 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
200g mák1050 kcal
-
0g só0 kcal
A külső bevonathoz
Összesen
6755
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.5 g
Zsír
-
Összesen 76.1 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1627.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 668 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 626 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.8 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 37.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 331 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 324 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
1127
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117.3 g
Zsír
-
Összesen 456.7 g
-
Telített zsírsav 169 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 162 g
-
Koleszterin 665 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9767 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 4009 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 1215 mg
-
Foszfor 3758 mg
-
Nátrium 535 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 604.8 g
-
Cukor 304 mg
-
Élelmi rost 68 mg
VÍZ
-
Összesen 224.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1984 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 475 micro
-
Kolin: 387 mg
-
Retinol - A vitamin: 1945 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 476 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 228 micro
Összesen
6755
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 31.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 682.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 280 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 262 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 15.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
471
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- 10 dkg hideg vajat kis darabokra vágjuk.
- A lisztből, a vajból és a többi hozzávalóból, a dióbelet és a sűrített tejet kivéve, tésztát gyúrunk.
- Minimum két órára hűtőbe tesszük.
- A tepsit zsír papírral kibéleljük, és a tésztát durva reszelőn ráreszeljük.
- Pirulásig sütjük.
- Amikor lehűlt, kézzel összemorzsoljuk, és a maradék olvasztott vajjal, darált dióval és a sűrített tejjel összedolgozzuk.
- Porcukorba mártogatott kézzel gombócokat formálunk, és a porcukorba megforgatjuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2513
- Feltöltés dátuma: 2011. november 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Damilli
39 recept
Ezt a sütit abba a kategóriába lehet sorolni, hogy minél többször esszük, annál jobban kívánjuk.