r
Nosalty Logó

Mákos méteres Iluskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Mákos méteres Iluskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír

tészta

krém

Összesen 1492 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír

tészta

krém

Összesen 8950 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír

tészta

krém

Összesen 364 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    98.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3614.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    1658 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.9 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 1492 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.3 g

Zsír

  • Összesen
    592.5 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    182 g
  • Koleszterin
    1795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21688.6 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    9951 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    2165 mg
  • Foszfor
    7416 mg
  • Nátrium
    1762 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    761.4 g
  • Cukor
    567 mg
  • Élelmi rost
    118 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1525 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    387 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    699 micro
  • Kolin:
    1248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1509 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1957 micro
Összesen 8950 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    882.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 364 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

Elkészítés

tészta

  1. A tojásokat fehérré felhabosítjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk az aromát. Hozzákeverjük a darált mákot, majd a sütőporral elkevert, kevéske lisztet is. Alaposan elegyítjük.
  2. Vajazott, liszttel hintett 2 db őzgerincformába öntjük a masszát, megsütjük 200 fokon. (Ha nincs 2 forma, akkor elfelezzük a masszát, és külön-külön sütjük.) Ha kihűlt, a bordák mentén felszeleteljük, és mindegyik szeletet megkenjük krémmel, majd egymás mellé ragasztjuk.
  3. A külsejét is megkenjük krémmel. Kevés mákot hintünk rá. Rézsút szeletelve tálaljuk! Jó étvágyat!

krém

  1. A mascarponekrémet óvatosan elkeverjük a felvert tejszínnel és a cukrokkal. Beleforgatjuk a darált mákot.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 5002
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 18.

Ajánló

Én nem tettem egymás után a két megsütött mákos gerincet, hanem külön-külön szolgáltam fel, ezért látható a képen csak egyetlen sütemény!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki szereti a mákos süteményeket, annak kiváló választás lehet ez az édesség. Húsvétra főleg alkalmas, de szerintem a hétköznapokon is megállja helyét!

Hozzávalók

tészta

krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...